Počinje finale postapokaliptične zombi sage: Jeziva borba za opstanak preživelih u svetu haosa

21.02.2022

11:30

0

Kao i na svakoj raskrsnici, junaci serije će odabrati put kojim će krenuti dalje u neizvesnu budućnost

Počinje finale postapokaliptične zombi sage: Jeziva borba za opstanak preživelih u svetu haosa
Copyright The Walking Dead / Profimedia

Rastanak se polako bliži. Od 21. februara na FOX kanalu (ponedeljkom u 22.55) počinje da se prikazuje 16 novih epizoda postapokaliptične zombi sage “Okružen mrtvima”, nagrađene sa dva Emija.

Reč je o drugom delu finalnog ciklusa koji će nas pripremiti za rasplet decenijske borbe za opstanak šačice preživelih u svetu kojim vladaju haos i živi mrtvaci.

FOX/AMC
 

Scenarista i producent serijala Skot Gimpl povodom predstojećeg finala poručio je da će “Okružen mrtvima” živeti i posle kraja, jer u narednih 10 godina stižu novi filmovi, spinofovi i serije inspirisane “Okružen mrtvima” univerzumom.

- Ono što je jasno jeste to da se u ovoj seriji nije govorilo o smrti, već o životu. Tu priču napravio je strastveni glumački sastav scenarista, producenata i ekipe, koji su oživeli viziju koju je Robert Kirkman izneo u briljantnom stripu - uz podršku najboljih fanova na svetu. Pred nama je veliko finale, ali posle njega uslediće nove premijere. Evolucija dolazi. “Okružen mrtvima” živi – poručio je Gimpl.

Na samom kraju tunela naše junake umesto svetla čeka nova raskrsnica.

The Walking Dead / Profimedia
 

Jedan put vodi ka Žeteocima, novoj pošasti sveta u kom su živi često najbolji dokaz poslovice da je čovek čoveku vuk. Na drugom kraju je naizgled organizovana zajednica “Komonvelt”, čiji se totalitarizam graniči sa paranoidnom šizofrenijom, a predvodi je dama sablasnog osmeha Pamela Milton.

Kao i na svakoj raskrsnici, junaci serije “Okružen mrtvima” će odabrati put kojim će krenuti dalje u neizvesnu budućnost. Većina polazi u poteru za Žeteocima, dok se Judžin i njegova ekipa pridružuju Komonveltu.

FOX/AMC
 

Neka od pitanja na koje gledaoci u novih 16 epizoda očekuju odgovor jesu da li će se Negan i Megi napokon obračunati i ko će od njih dvoje preživeti taj sukob, šta novi svet donosi za Derila i Kerol, hoće li se Rik Grajms na kraju, ipak, pojaviti, makar da se oprosti od armije fanova širom sveta.

Jeffrey Dean Morgan u 10. sezoni “The walking dead” / Profimedia
 

Sasvim je moguće da ćemo na neke od ovih odgovora morati da pričekamo još malo, jer predstojećih 16 nisu i poslednje epizode 11. sezone serije “Okružen mrtvima”. Nakon ovog “bloka” očekuje nas još jedna pauza, a zatim će uslediti veliko šestodelno finale koje će biti i poslednje zbogom svetu čiji smo deo bili 12 godina.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike