“Đole, živećeš dokle god je Novog Sada”: Gradonačelnik nakon godinu dana od smrti Panonskog mornara

19.02.2022

11:00

0

“Nema veće časti nego kada svoj život i stvaralaštvo utkaš u grad koji si voleo najviše na svetu”, napisao je na svom zvaničnom Instagram nalogu Miloš Vučević

“Đole, živećeš dokle god je Novog Sada”: Gradonačelnik nakon godinu dana od smrti Panonskog mornara
Copyright Tanjug/Jaroslav Pap

Prošlo je godinu dana od kada nas je napustio jedan od najvećih kantautora sa ovih prostora.Đorđe Balašević rođen je u Novom Sadu i tu je sa svojom porodicom proveo ceo svoj životni vek.

Mnoge pesme su baš posvećene Novom Sadu, a jedna od poslednjih koje je napisao i izveo na čuvenom Bogojavljenskom koncertu je i pesma “Čuvajte mi Novi Sad”.

Antonio Ahel/ATAImages
 

 U pripremi je izgradnja Muzeja posvećena ovom umetniku. Povodom godinu dana od smrti ovog velikog Novosađanina oglasio se i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

- Kaže se da živimo onoliko koliko traje sećanje na nas, a Đorđe Balašević je svakim novim danom korak bliže besmrtnosti, jer i kad nas ne bude bilo, njegov će stihovi i akordi prekrivati Srpsku Atinu i sve ljude u njoj, ljubavi i patnje, druženja, rastanke, sve ono što čini život lepim i šarenim - između ostalog napisao je u svojoj objavi gradonačelnik Novog Sada.
 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike