„A(r)tlantida“ prirode: Nova izložba u Galeriji „Novembar“

16.02.2022

14:45

0

Autor: Dejan Ćirić

Radovi na ovoj izložbi stvaraju utočište, kroz pokušaj da postave, te zatim i odgovore na pitanje ekološke krize i odnosa prema životnoj sredini, kroz prizmu umetnosti u društvenom komentarisanju ovih tema

„A(r)tlantida“ prirode: Nova izložba u Galeriji „Novembar“
Dunja_Đolović_Arcadia_3 - Copyright Izložba A(r)tlantida Promo/Galerija Novembar

U Galeriji „Novembar“ će 17. februara biti otvorena grupna izložba „A(r)tlantida“ na kojoj će biti predstavljeni radovi deset autora i autorki, a različite medijume i pristupe objedinjuje tema odnosa prema prirodi, promišljanja ekološke krize, zamišljanja moguće budućnosti čoveka, kao i pozicija i osećanja umetnika u pogledu ovih tema.

Posetioci će videti kako na ove teme razmišljaju Nina Ivanović, Marija Avramović, Adrijenn Ujhazi, Milija Čpajak, Anastasija Pavić, Dunja Đolović, Marina Milanović, Kemil Bekteši, Nebojša Yamasaki Vukelić i Lazar Stojić.

Izložba A(r)tlantida Promo/Galerija Novembar
 

„Radovi na ovoj izložbi upravo i stvaraju utočište, kroz pokušaj da postave, te zatim i odgovore na pitanje ekološke krize i odnosa prema životnoj sredini, kroz prizmu umetnosti u društvenom komentarisanju ovih tema.

S druge strane, oni predstavljaju i svojevrstan osvrt na osećanja umetnika i umetnica na postojeće stanje životne sredine i prirodnih dobara, te na to na koji način nas ovakve okolnosti menjaju i za šta nas u budućnosti spremaju.

Na kraju, ovi radovi delom i sami sebe preispituju, pred sebe stavljajući zadatak da odgovore na nešto mnogo izazovnije - na pitanje gde je, i da li je, uopšte, moguća ekološko osvešćena umetnost?

Izložba A(r)tlantida Promo/Galerija Novembar
 

Možemo li naučiti da živimo sa drugim bićima, vodeći računa o širini štete koju za sobom ostavljamo, te da li je saznanje da u tome nismo sami dovoljno jaka uteha?" istaknuto je u katalogu izložbe.

Izložba će biti otvorena do 13. marta.

Izložba A(r)tlantida Promo/Galerija Novembar
 

Publika može posetiti galeriju svakog radnog dana, osim ponedeljka, od 12-20h, subotom od 10-18h, a nedeljom od 10-14h.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike