Snima se film o Bobu Marliju: Odabran glumac koji će igrati legendarnog muzičara (FOTO)

16.02.2022

09:01

0

Autor: Dejan Ćirić

Studio nije otkrio konkretne detalje, ali će se priča fokusirati na život i karijeru čoveka koji je svetu poklonio rege muziku

Snima se film o Bobu Marliju: Odabran glumac koji će igrati legendarnog muzičara (FOTO)
bob marli - Copyright Printscreen/YouTube

Kompanija "Paramount" priprema film o legendi svetske muzike Bobu Marliju, a sada je otkriveno ko će igrati glavnu ulogu.

Posle opsežne potrage glumac Kingsli Ben-Adir, koji je nedavno igrao Malkolma Iksa u ostvarenju "One Night in Miami", izabran je da glumi čuvenog muzičara.

Ben-Adir je, osim pomenutog filma, igrao i u Huluovoj seriji "High Fidelity", Netfliksovoj "The OA", a gledali smo ga i u britanskoj kriminalističkoj drami "Peaky Blinders“.

Kingsli Ben-Adir/Profimedia
 

Reinaldo Markus Grin, čija je sportska drama "Kralj Ričard" ove godine dobila šest nominacija za Oskara, režira film koji još uvek nema naslov. Zek Bejlin, koji je radio sa Grinom na filmu "Kralj Ričard", piše scenario, navodi "Variety".

Studio nije otkrio konkretne detalje o radnji filma, ali će se priča fokusirati na Marlijev život i karijeru.

Smatran pionirom rege muzike, Bob, rodom sa Jamajke, počeo je da nastupa 1963. godine sa grupom „The Wailers“. Kako je vreme odmicalo, bivao je sve popularniji, a njegove hitove kao što su "Jammin", "Stir It Up", "Get Up, Stand Up", "Buffalo Soldier", "Redemption Song" i mnoge druge slušala je cela planeta.

Predstojeći muzički film se snima uz podršku Marlijeve porodice. Njegov sin Zigi Marli, supruga Rita i ćerka Sedela će producirati u ime Tuff Gonga.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike