Vuk Kostić odlikovan Zlatnom medaljom za doprinos kulturi: Orden posvećen majci (FOTO)

16.02.2022 | 07:45

Autor: Dejan Ćirić

Glumac je izjavio da je u familiji imao predaka koji su na "svojim prsima nosili Obilićeve ili Karađorđeve zvezde", te izrazio zadovoljstvo što je na ovaj način doprineo porodičnoj tradiciji

Copyright Vuk Kostić i Aleksandar Vučić ATA Images/Milan Maričić

Poznati glumac Vuk Kostić dobio je Zlatnu medalju za izuzetne zasluge u javnim i kulturnim delatnostima, a posebno u oblasti glume, koju mu je juče uručio predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Kostiću je ovo vredno odlikovanje dodeljeno na svečanosti organizovanoj povodom Dana državnosti Srbije, na kojoj su priznanja dodeljena i ostalim laureatima i pojedincima, kao i institucijama zaslužnim za unapređenje kulture, prosvete, privrede i sporta u zemlji.

- Ovo je izuzetna čast, želeo bih da pozdravim svoju majku i ovaj orden njoj posvetim, zato što mislim da će ona biti najsrećnija - rekao je Kostić.

Vuk Kostić ATA Images/Milan Maričić
 

Glumac je izjavio da je u familiji imao predaka koji su na "svojim prsima nosili Obilićeve ili Karađorđeve zvezde", te izrazio zadovoljstvo što je na ovaj način doprineo porodičnoj tradiciji.

Zahvalio se predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i ministarki kulture Maji Gojković na inicijativi da na ovaj način bude nagrađen za svoj rad.

- Ovo će da bude podsticaj, ali i opomena da budemo najbolji što možemo - poručio je umetnik.

Na Dan državnosti Srbije odlikovane su brojne ličnosti i ustanove iz sveta kulture.

Vuk Kostić i Maja Gojković ATA Images/Milan Maričić
 

Holivudski glumac Džoni Dep nagrađen je Zlatnom medaljom za izuzetan doprinos našoj zemlji u njenim naporima za širenje i unapređenje lokalne umetničke zajednice.

Priznanje su dobili i producent Ram Bergman, KST, istaknuti prevodilac, novinar i pedagog za japanski jezik i književnost mr Hiroši Jamasaki Vukelić, kao i gradski sekretar za kulturu Ivan Karl.

Posthumno su odlikovani pijanista i bivši direktor Beogradske filharmonije Ivan Tasovac, književnik Radovan Beli Marković, glumac Nenad Nenadović i novinar Miroslav Lazanski.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam