Nikita Mihalkov zbog privatnih razloga ipak ne dolazi u Beograd

28.01.2022

08:45

0

Kako je ranije najavljeno, slavni ruski reditelj je trebalo da bude gost Festa i da održi pristupnu besedu u Srpskoj akademiji nauka i umetnosti, u čije redove je kao inostrani član izabran krajem prošle godine

Nikita Mihalkov zbog privatnih razloga ipak ne dolazi u Beograd
Nikita Mihalkov / Profimedia

Nikita Mihalkov zbog privatnih razloga ipak neće biti u mogućnosti da poseti Beograd krajem februara.

Kako je ranije najavljeno, slavni ruski reditelj je trebalo da bude gost Festa i da održi pristupnu besedu u Srpskoj akademiji nauka i umetnosti (SANU), u čije redove je kao inostrani član izabran krajem prošle godine.

Ipak, prema informacijama koje je preneo Sputnjik, ta poseta će biti otkazana.

Akademik Zoran Popović ranije je izjavio da poseta Mihalkova nije 100 odsto potvrđena.

Nikita Mihalkov / Profimedia
 

Dodao je da će nekoliko novoizabranih akademika od maja održati svoje inauguralne govore u SANU, a jedan od njih, dopisni član reditelj Slobodan Šijan će 9. marta imati svoj masterklas u akademiji u okviru "Susreta sa stvaraocima".

Od drugih aktivnosti SANU, Popović je najavio za 29. mart otvaranje izložbe "Velikani srpskog građevinarstva - Od Indžinirske škole do danas" koja se organizuje sa Muzejom nauke i tehnike povodom 175 godina Građevinskog fakulteta u Beogradu.

Izložba "Nasleđe u pokretu - Istraživanje arheološkog lokaliteta Vinča - Belo Brdo" predviđena je za april u SANU i prikazaće "multidisciplinarna istraživanja lokaliteta, kao i savremene metode i digitalne alate očuvanja i zaštite" te baštine.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Sputnik