Glumac Piter Robins koji je pozajmljivao glas Čarliju Braunu izvršio samoubistvo

26.01.2022

11:25

0

Autor: Dejan Ćirić

Karijeru je započeo kao dete 1963. i stekao svetsku slavu pozajmivši glas crtanom junaku kog je smatrao svojim herojem

Glumac Piter Robins koji je pozajmljivao glas Čarliju Braunu izvršio samoubistvo
piter robins AP080725039939 - Copyright AP Photo/Lisa Rose

Piter Robins, glumac koji je pozajmljivao glas Čarliju Braunu u crtanim filmovima "Peanuts" od šezdesetih godina, preminuo je u 66. godini života.

Njegova porodica potvrdila je tragičnu vest da je glumac, koji je patio od bipolarnog poremećaja, izvršio samoubistvo, piše Independent.

Robins je 2015. osuđen na petogodišnju kaznu zatvora, nakon što je pretio nizu ljudi, između ostalih i šerifu Okruga San Dijego Vilijamu Goru.

Printscreen/AP
 

Međutim, nekadašnja dečja zvezda smatrao je to pozitivnim iskustvom i preporučio drugim ljudima sa bipolarnim poremećajem da imaju u vidu da "život može da se preokrene za samo mesec dana".

- Izašao sam iz zatvora kao bolja osoba. Mnogo sam skromniji i zahvalniji što sam prošao kroz to iskustvo - rekao je nakon puštanja na slobodu.

Takođe je za medije ispričao da je pre boravka u zatvoru "bio u maničnoj fazi" i kupio kuću na točkovima, dva nemačka sportska automobila i pitbula po imenu Snupi.

Robins je karijeru započeo kao dete 1963. i stekao svetsku slavu pozajmivši glas Čarliju Braunu kog je smatrao svojim herojem.

Printscreen/AP
 

Njegova porodica zamolila je za privatnost i najavila da će u jednom trenutku biti održana komemoracija, ali tačan datum nisu precizirali.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike