Neverovatno, ali istinito: Počinje snimanje filmova u svemiru

16.04.2021

08:09 >> 10:36

0

Autor: Dejan Ćirić

Revolucionarna kompanija Iervolino Entertainment ima za cilj produkciju filmskih, TV i onlajn sadržaja, ali i muzičkih i sportskih događaja, u potpunosti sni

Neverovatno, ali istinito: Počinje snimanje filmova u svemiru
Copyright Profimedia

Po uzoru na slične projekte koje su pokrenuli Džef Bezos, Ričard Brenson i Ilon Mask, Andrea Iervolino, direktor i osnivač internacionalne producentske kuće Iervolino Entertainment (IE) i domaćeg Iervolino Studios za produkciju animiranih sadržaja, najavio je otvaranje nove poslovne jedinice Space 11.

Ova revolucionarna kompanija ima za cilj produkciju filmskih, TV i onlajn sadržaja, ali i muzičkih i sportskih događaja, u potpunosti snimljenih u svemiru.

Space 11, ćerka firma grupacije IE i prva kompanija posvećena razvoju zabavnih formata i događaja u nultoj gravitaciji, rođena je iz Andreine ideje da zabavu preseli izvan Zemljine atmosfere, slično kompanijama koje dizajniraju smeštajne i rekreativne kapacitete za boravak u svemiru.

Pixabay

– U ovom trenutku, čak i sama pomisao na projekat ove veličine može delovati previše futuristički i nepraktično, ali tehnološki napredak se odvija takvom brzinom da se veruje da će sve ovo biti moguće ostvariti u relativno kratkom roku. Veliki preduzetnički umovi i umetnici, poput Ilona Maska i Toma Kruza, već neko vreme opipavaju teren i istražuju moguće alate za komunikaciju u kosmosu. Moje predviđanje je da ćemo do prve polovine 2023. godine već moći da realizujemo prvi događaj uživo, negde u svemiru – rekao je Andrea Iervolino.

U cilju ostvarenja ove revolucionarne misije, Iervolino je već započeo angažovanje vrhunskih saradnika, uključujući vodeće inženjere u ovom sektoru, astrofizičare, astronome i tehničare, koji će sistematski proučavati sva sredstva i metode potrebne za stvaranje nečega ovako nezamislivog i jedinstvenog.

Pixabay

Pored toga, Space 11 se udružio sa Space-X programom Ilona Maska i Međunarodnim centrom za astronomske nauke Gall Hašin na Siciliji, čiji će bivši zaposleni biti u Savetodavnom odboru ove kompanije.

Pročitajte još

Prvi projekat verovatno će biti sportski događaj, a pripreme počinju već ovog leta.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike