Mesec nezavisne scene u Bitef teatru: Zagledanost u intimne lomove savremenog čoveka (FOTO)

21.01.2022

16:10

0

Zajednička im je hrabrost i duh turbulentnog vremena koji živimo, kao i iznalaženje jakog saosećanja za sve ljudsko

Mesec nezavisne scene u Bitef teatru: Zagledanost u intimne lomove savremenog čoveka (FOTO)
Foto: Promo/Bitef teatar

Tokom meseca nezavisne scene u Bitef teatru publika će moći da vidi još tri žanrovski različite predstave, kao mogućnost tragalačkog eksperimenta, u odnosu na ustoličene i potvrđeno klasične teatarske pristupe.

Zajednička im je hrabrost, zagledanost u probleme i duh turbulentnog vremena koje živimo, kao I iznalaženje jake empatije za ljudsko i duševno i zagledanost u kolektivne i intimne lomove savremenog čoveka.

Predstava “Bol” biće na repertoaru Bitef teatra u subotu 22. januara u 20 časova.

Foto: Promo/ Bitef teatar
 

One daju nadu da pozorište ostaje živa društvena igračka, prekopotrebna za tumačenje mogućih strategija analize i katarzične sinteze bitstva u nametnutim zadatostima vremena, navodi se u saopštenju Bitef teatra.

Predstava “Žena” biće na repertoaru u nedelju 23. januara u 20 časova.

Foto: Promo/Bitef teatar
 

Dramski omnibus "Tri žene" koncentriše se na život i rad verovatno tri najvažnije spisateljice ovih prostora s prelaza 19. na 20. veka - Dragojle Jarnević, Marije Jurić Zagorke i Ivane Brlić Mažuranić. Iako su kao književnice sve tri bile drugačijih stilskih odrednica, pa donekle i svetonazora, ono što ih ipak povezuje je neverovatna opstojnost i duhovna smelost u društvenom i političkom kontekstu koji je bio sve, ali samo ne pogodan za emancipatorne tendencije i protofeminističku drskost koja je uokvirivala ne samo njihov rad, već i samo postojanje i interakciju sa klasnim i rodnim okvirima koji su oko njih isprepleteni.

Predstava "Body Confessions" biće na repertoaru  25. janauara u 20 časova.

Delo je intimna ispovest umetnika o odnosu prema sopstvenom telu, kao i mnogim drugim stvarima koje taj odnos nosi ili dotiče. Kroz tri segmenta na koje je predstava podeljena prikazan je kontrast između odnosa prema telu kakav nam je društveno indikovan i odnosa prema telu koji je ličan i samo-spoznajući.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi