Kobna noć u životu Žarka Lauševića: Tri glumca u trci za glavnu ulogu u seriji o životu slavnog umetnika

14.01.2022

12:52

0

Početak snimanja se očekuje na proleće, a emitovanje bi trebalo da bude krajem ove ili početkom naredne godine

Kobna noć u životu Žarka Lauševića: Tri glumca u trci za glavnu ulogu u seriji o životu slavnog umetnika
Copyright Antonio Ahel/ATA Images

Život čuvenog Žarka Lauševića obeležile su brojne uloge i uspesi, ali i tragedija - ubistvo dvojice mladića zbog kog je osuđen na 15 godina zatvora, a glumac je o svemu pisao u knjizi koja bi uskoro mogla da bude ekranizovana.

Pre deset godina glumac Žarko Laušević napisao je knjigu “Godina prođe, dan nikada” gde je opisao šta se sve dešavalo kobne noći 31. jula 1993. godine kada je usmrtio dvojicu momaka.

U javnosti se od tada mnogo puta spekulisalo kako će se po ovoj knjizi napraviti film i serija, međutim, konačno je došao taj trenutak.

U prvim nedeljama 2022. godina produkcijska kuća “Firefly” je prema saznanjima “Blica” krenula sa pripremama za ovaj projekat, a u najuži krug ušla su tri glumca koji bi trebalo da tumače Lauševića.

Žarko Laušević Promo/ Firefly
 

Konačno je došao trenutak da se radi na ovoj seriji, pogotovo što su mnogi pročitali knjigu, ali scenarista se trudi da što je moguće jasnije i do najsitnijih detalja ispiše šta se sve dešavalo te noći od koje je Lauševiću život totalno promenjen. Ono što sve zanima jeste ko će biti Laušević! Neizvesno je da li će se Miloš Biković, sa kojim su se vodili ozbiljni pregovori, zbog obaveza u Rusiji, uklopiti u datume snimanja.

24sedam/Goran Sivački
 

Najveću šansu da se nađe u projektu ima Marko Grabež, kojeg gledaoci znaju po veoma zapaženoj ulozi u seriji i filmu “Nečista krv”, objašnjava izvor iz produkcije, a potom otkriva i ime trećeg glumca koji bi mogao da bude deo ove priče.

Marko Grabež ATA Images/Antonio Ahel
 

U pitanju je mladi glumac Vučić Perović koji je do sada glumio u nekoliko serija. U naredna dva meseca će se obaviti pripreme za realizaciji ovog projekta, kao i finalni izbor cele glumačke postavke. Serija bi trebalo da počne da se prikazuje krajem ove ili početkom naredne godine. Start snimanja se očekuje na proleće, dodaje izvor.

Stefan Tomasevic/ATAImages
 

Priča na kojoj se sada radi je kobna noć u životu Žarka Lauševića. Tog 31. jula 1993.godine zajedno sa starijim bratom Branimirom, poznatom po nadimkom Mili, bio je napadnut od grupe muškaraca u blizini jednog podgoričkog lokala.

Tom prilikom je Žarko iz svog pištolja CZ-99 usmrtio napadače Dragora Pejovića i Radovana Vučinića, a teško ranio Andriju Kažića. Na prvom suđenju je osuđen na 15 godina zatvora zbog dvostrukog ubistva. Presuda je nakon žalbi potvrđena 1994. godine. Kaznu je izdržavao u Spužu i Požarevcu.

Nakon ukidanja presude od strane Saveznog suda, po ponovnom pretresu februara 1998. godine, izrečena mu je kazna 4 godine zatvora zbog dvostrukog ubistva u prekoračenju nužne odbrane. Budući da je u tom trenutku već izdržao 4,5 godine, pušten je na slobodu.

Žarko Laušević ATAImages/ Antonio Ahel
 

Ubrzo nakon toga je napustio zemlju i preselio se u Njujork, jer se plašio krvne osvete.

Kako je “Blicu” objašnjeno, Žarko Laušević je prodao prava na korišćenje knjige za potrebe pravljenja scenaria za seriju. Glumac neće formalno učestvovati na ovom projektu, ali je saglasan sa time da se na osnovu njegove životne priče naprave film i serija.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Blic

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike