Drvengrad ovog januara bez filmske magije: Kustendorf odložen zbog korone

09.01.2022

07:01

0

Autor: Dejan Ćirić

Organizatori ističu da je odluka bila teška, ali da smatraju da u sadašnjim epidemiološkim uslovima, kako u Srbiji tako i u čitavom svetu, ne bi bilo bezbedno organizovati susret više stotina filmskih stvaralaca, umetnika, zaposlenih, volontera, prijatelja i ljubitelja filma

Drvengrad ovog januara bez filmske magije: Kustendorf odložen zbog korone
kustendorf_14012017_0010 - Copyright Kustendorf/ATA Images/Z.Milutinović

Međunarodni filmski i muzički festival Kustendorf, koji je bio zakazan za 22. januar, odložen je za nekoliko meseci zbog porasta broja zaraženih korona virusom, saopštili su sinoć organizatori.

"Kako je festival Kustendorf posvećen okupljanju filmskih stvaralaca iz celog sveta i oslanja se na neposredne susrete umetnika i posetioca festivala, odlučeno je da se festival odloži za period kada zdravstvena situacija u zemlji i svetu bude stabilnija", navodi se u saopštenju.

ATA Images / V. M.
 

Organizatori ističu da je odluka bila teška, ali da smatraju da u sadašnjim epidemiološkim uslovima, kako u Srbiji tako i u čitavom svetu, ne bi bilo bezbedno organizovati susret više stotina filmskih stvaralaca, umetnika, zaposlenih, volontera, prijatelja i ljubitelja filma.

Kako se navodi, stalne promene pravila i propisa koji se odnose na putovanja i karantin, u različitim zemljama iz kojih dolaze gosti festivala, pretile su da onemoguće da Kustendorf 2022. bude organizovan onako kako je zamišljen.

Prema ranijim najavama organizatora, "takmičarski program 15. Kustendorfa trebalo je da čini 15 filmova koji dobro predstavljaju trendove u novijoj produkciji kratkometražnih ostvarenja i istovremeno se izdvajaju po autentičnosti autorskih vizura i veštini izrade".

ATA Images
 

U takmičarskom programu trebalo je da se predstave produkcije i koprodukcije iz Srbije, Poljske, Rusije, Danske, Španije, Nemačke, Švajcarske, Rumunije, Francuske, Izraela, Makedonije, Estonije, Velike Britanije i Slovačke.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike