Odložena dodela Gremi nagrada: Omikron diktira novi datum

08.01.2022

13:45

0

Ceremonija je trebalo da bude održana uživo, 31. januara u Los Anđelesu, sa publikom i izvođačima

Odložena dodela Gremi nagrada: Omikron diktira novi datum
profimedia-0643857695 - Copyright Gremi nagrade/Profimedia

Ceremonija dodele nagrada Gremi ipak je odložena zbog rizika od širenja omikron soja virusa, ali organizatori nisu saopštili novi datum, piše britanski Guardian.

Ceremonija je trebalo da bude održana uživo, 31. januara u Los Anđelesu, sa publikom i izvođačima. Međutim, Udruženje muzičkih profesionalaca (Recording Academy), saopštilo je da je donelo odluku o odlaganju ceremonije posle pažljivog razmatranja i analize sa gradskim i državnim zvaničnicima, zdravstvenim stručnjacima, umetničkom zajednicom i brojnim partnerima.

Profimedia
 

„S obzirom na neizvesnost koja vlada u vezi sa omikron sojem virusa, održavanje ceremonije 31. januara jednostavno nosi suviše rizika. Unapred se radujemo slavlju i najvećoj muzičkoj noći, koja će biti održana drugog datuma, o čemu ćemo javnost obavestiti uskoro", navelo je udruženje u saopštenju.

Takođe, odlaganje ceremonije dodele ove nagrade objavljeno je gotovo istovremeno kad su i organizatori Sandens festivala saopštili da otkazuju uživo održavanje programa i da će ove godine festival biti održan virtuelno.

Kristina Agilera na dodeli Gremi nagrada/Profimedia
 

Podsetimo, Džon Batist ima najveći broj nominacija za Gremi, ukupno 11 u nizu žanrova od R&B, džeza, muzike američkih korena do klasike i muzičih videa.

Džastin Biber, američka reperka Dodža Ket i Gabrijela Vilson, poznata pod umetničkim imenom H.E.R., imaju po osam nominacija, a Bili Ajliš sedam.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: euronews.rs

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike