Filmovi po kojima ćemo pamtiti 2021. godinu: Povratak starih super heroja i glumaca koje obožavamo (VIDEO)

31.12.2021

13:05

0

Pandemija već drugu godinu zaredom mrsi konce svim ljubiteljima pravog dobrog filma. Ipak, u prvoj polovini ove godine publika je krenula da se vraća u bioskopske dvorane. Uživanje u savršenim filmovima odavno više nije rezervisano samo za bioskopske sale, tu je i Netflix.

Filmovi po kojima ćemo pamtiti 2021. godinu: Povratak starih super heroja i glumaca koje obožavamo (VIDEO)
profimedia-0354938774 - Copyright Foto: Profimedia

Evo pregleda stranih i domaćih filmova po kojima ćemo pamtiti 2021.godinu.

1. Spajdermen: Daleko od kuće

Taman kad smo pomislili da je naš omiljeni junak uspeo da se izbori sa svim mogućim lošim stvarima, nove nevolje stižu. Ovo je film koji je uspeo da premaši zaradu od milijardu dolara u vreme pandemije.

2. Dina

Ovaj blokbaster koji ostavlja bez daha potpuno je oduševio publiku. Ono što najviše raduje da su kreatori filma poručili da će biti i nastavka.

3. The Unforgivable

U filmu Sandra Bulok igra Rut Slejter, ženu koja je tek puštena iz zatvora i pokušava da se integriše u društvo nakon što je počinila ubistvo. Ovaj film obara sve rekorde gledanosti na Netflixu.

4. Nastavak Džejms Bonda "No Time to die"

Najiščekivaniji film godine nakon odlaganja premijere zbog pandemije konačno je stigao ove godine u bioskope. Ne znamo šta donosi nastavak ove najpopularnije franšize ali ono što je za sada sigurno da je ovo poslednja uloga Danijela Krejga kao čuvenog agenta 007.

5. Gučijevi

Film "Gučijevi", inspirisan šokantnom istinitom pričom o porodičnom carstvu iza kojeg se krije italijanska modna kuća "Guči". U njemu jednu od uloga igra i rođeni Beograđanin Aleksandar Eger. Fanovi Lejdi Gaga tvrde da je ona briljirala u ovom filmu.

6. Toma

Biografski film o Tomi Zdravkoviću, pevaču koji je obeležio živote mnogih. Mnogi tvrde da je ovo životna uloga Milana Marića koji je na bioskopsko platno uspeo verno da prenese život i delo kao i sve ono što je Toma Zdravković značio na ovim prostorima.

7. Južni vetar 2: Ubrzanje

Blokbaster "Južni vetar" koji je pre tri godine oborio sve rekorde gledanosti dobio je nastavak Južni vetar 2: Ubrzanje, koji je nastavio sa uspehom, Drugi deo donosi još veću avanturu i još više uzbuđenja.

8. Dara iz Jasenovca

Radnja filma "Dara iz Jasenovca" dešava se tokom Drugog svetskog rata, u periodu posle hrvatsko - nemačke ofanzive na Kozari, kada lokalno stanovništvo završava u koncetracionim logorima.Među njima je i desetogodišnja Dara sa svojom majkom i bratom.

9. Oaza

Film "Oaza" je jedna hrabra ljubavna priča o ljubavnom trouglu u institucijama. Ovaj film je bio naš kandidat za Oskara ali je nažalost ispao  iz užeg kruga.

10. Nije loše biti čovek

Posle 18 godina Dušan Kovačević je snimio film, a u njemu se u ulozi pevačice pojavljuje i njegova ćerka Lena Kovačević. Muziku za ovaj film je pisao Bajaga a svoju poslednju ulogu u filmu odigrao je Milan Lane Gutović.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike