24sedam na pretpremijeri nastavka „Složne braće“: Šifra za urnebesan smeh je i dalje deset upola sa lukom (FOTO)

27.12.2021

18:00

0

Kad u prvom kadru serije ugledate Sergeja Trifunovića, kako govori sa akcentom nekoga iz Bosne, onda ste sigurni da sledi smeh i to onaj najzdraviji od kojeg vas na kraju zaboli stomak

24sedam na pretpremijeri nastavka „Složne braće“:  Šifra za urnebesan smeh je i dalje deset upola sa lukom (FOTO)
slozna braca 2712 2021 foto kaca (30) - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Kada u prvih pet minuta jedan od likova izgovori “evo ga sranje” onda znate da prava zabava tek počinje, a kad se u to sve umeša 7G mreža i CERN onda već znate da ćete morati da se pridržavate za stolicu sve vreme dok gledate TV.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

Ovo bi mogao da bude kratak opis svega onoga što vas čeka u rimejku serije “Složna braća -Nekst Đeneration” koja počinje sa emitovanjem 4. januara na Superstar televiziji.   

- Kada mi je veliki igrač i protivnik u kvizu “Ja volim Srbiju” Nenad Okanović predložio da pišem nastavak "Složne braće" mislio sam da je lud, na kraju me je uverio da sam i ja lud i da nismo samo nas dvojica ludi već i da ima još ludih i tako je nastao nastavak serije – ispričao je Nele Karajlić, obraćajući se novinarima na pretpremijeri serije  “Složna braća – Nekst Đeneration”u Kombank dvorani.

Sudeći po gromoglasnom aplauzu, i salvi smeha tokom same projekcije, ova serija će definitivno svakog ko je pogleda nasmejati do suza.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

Karajlić je rekao da su mu devedesetih, kad je snimana prva sezona, zamerali što snima humorističku seriju, jer “rat tek što se nije završio, a poptis na Dejtonskom sporazumu tek je trebalo da bude stavljen”, međutim za njega je “rat smrt, a smeh vaskrsenje”.

Nele je bio iskren prema novinarima, i priznao je da je bio veoma skeptičan prema pisanju nastavka, s obzirom na to da su mu različiti scenariji završavali po različitim tuđim fiokama, ali ga je pandemija prikovala za kuću tako da je odlučio da zajedno sa sinom napiše novi scenario.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

Iako je sam Nele dosta bio sumnjičav o rimejku serije, čini se bar po izjavama glumaca da ostali nisu.

Nikola Pejaković Kolja koji se obratio novinanarima preko video poruke, s obzirom na to da se još oporavlja od korona virusa koji ga je nedavno zadesio, rekao je da je nakon ovog rimejka siguran da "Složna braća" zaslužuju i treću sezonu.

- Koliko mi je žao što danas nisam u Beogradu, toliko mi je bilo drago kad sam dobio poziv za snimanje. Tih devedesetih godina “Složna braća” su bila u duhu tih godina. Teško je nadmašiti original ali je sigurno da će cela serija biti zanimljiva - poručio je Kolja, koji je ujedno i jedini “preživeli” lik iz prve sezone.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

Jedan od novih likova koji se pojavljuje je i Hrvatica koju igra Nataša Ninković.  

Kako je izjavila za 24sedam, ulogu je prihvatila bez dvoumljenja, kao njen veliki fan. Ni u jednom trenutku nije imala bojazan da nastavak neće biti jednako dobar kao i prva sezona ali niko nije želeo da se oslanja na staru priču već je ekipa gradila novu u starom okviru.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

- Mojoj junakinji interes je na prvom mestu. Ne liči na moj karakter ali sam joj dala svoje obrise –rekla je Ninkovićeva dok je Nele Karajlić u "ofu" dodavao repliku iz nastavka serije“vremena se menjaju pa se menjaju i Hrvati”.

Nenad Okanović, glumac koji se ovog puta našao u ulozi izvršnog producenta izjavio je da je takođe veliki fan serije i humora "Složne braće", a na pitanje 24sedam da li je teže biti glumac ili producent kaže “da ništa nije teško kad se radi ono što se voli”.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

On se zahvalio Telekomu koji je podržao ovu seriju i uspeo da prepozna vrednost ove serije.

-Kod kultnih serija uvek je pitanje da li će nove epizode prevazići one stare, ali očigledno je posle prve epizode da će ove biti još bolje. Drago nam je da smo podržali ovu seriju jer komediju je najteže napraviti. Najteže je nasmejati ljude. A mi smo namerno odabrali ovaj projekat jer smo hteli da napravimo ironiju na sve podele koje su prisutne u ovom regionu. Siguran sam da će "Složna braća - Nekst Đeneration" jednako nasmejati ljude kao i prvi put – rekao je Vladimir Lučić, direktor Telekoma i dodao da će serija biti prikazivana u okviru novogodišnjeg programa Superstar televizije i da će gledaoci moći da uživaju u njoj tokom celog januara.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

I za kraj, u duhu serije i svih novih junaka i junaka koji nisu više sa nama, novinarima i gostima je posluženo deset upola sa lukom.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

- Sve što sam radio, radio sam sa nekom porukom. Ovde je poruka kako smo uvek na jedan korak od sreće i ako je ona malo više na jednoj ili drugoj strani to onda i nije sreća – poručio je na kraju scenarista Nele Karajlić.

Međutim, ovog puta za sreću dovoljno je samo "nacrtati" se ispred malih ekrana 4. januara kada na Superstar TV počinje prikazivanje serije.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike