Novi sitkom sa fantastičnom glumačkom ekipom: Saznajemo ko su Boškovići

16.11.2020

11:35 >> 15:42

0

Autor: Dejan Ćirić

Serija Slučaj porodice Bošković od 18. novembra počinje da se emituje na RTS-u

Novi sitkom sa fantastičnom glumačkom ekipom: Saznajemo ko su Boškovići
Copyright Promo/Košutnjak film

Trend kriminalističkih serija koji suvereno vlada malim ekranima tokom poslednjih nekoliko godina, krajem ove nedelje će „razbiti“ komična priča o neobičnoj porodici, koja će, sudeći po sadržaju, ali i izvanrednoj glumačkoj ekipi, gledaocima pružiti dobru zabavu, koja je u ovim vremenima i te kako potrebna.

„Slučaj porodice Bošković“ će se „rešavati“ pred našim očima, a zaplet obećava uzbudljivu priču koju nose Raša Bukvić i Nataša Marković, kao glavni protagonisti serije u kojoj se, uz mlade talente, pojavljuje i čitava plejada naših najvećih glumaca. Neposredno pred sam početak emitovanja, potrudili smo se da saznamo ko su, u stvari, Boškovići i saznali sledeće činjenice:

Boškovići su porodica koja živi u skromnom, iznajmljenom stanu negde u Beogradu. Njihov svet vidimo kroz četranestogodišnju Jovanu i njen “vlog” na Jutjubu. Ona je rođeni revolucionar i, za razliku od roditelja, Gavrila i Danijele, stvarnost sagledava isuviše realno. Neshvaćena, neprilagođena i u jeku puberteta, Jovana gaji svoj intelekt i ratuje protiv vetrenjača putem objektiva veb kamere, kojom snima svoje videe. U njenim napadima “velšmerca” ni kriv, ni dužan, uvek strada njen stariji brat Velibor koga, za razliku od Jovane, nije briga za mir u svetu i pravda mu je potpuno nepoznat pojam. Zato osamnaestogodišnji Velibor od malih nogu gleda da obezbedi sebe. Životni idol mu je Pablo Eskobar, ali, ipak, ni njemu ne ide sve od ruke. Oduvek je zaljubljen u Mašu, komšinicu iz kraja, i nikako ne uspeva da je smuva.

Promo/Košutnjak film

Gavrilo Bošković je neuspešan glumac, Danijelin muž i otac Velibora i Jovane. Nakon uloge šmekera sa beogradskog asfalta u kultnom filmu, postaje zvezda preko noći, omiljeni negativac i onaj koga svi vole da mrze. Ipak, 20 godina kasnije, Gavrilo živi kao skromni i zaboravljeni glumac, sa malo angažmana i još manje slave.

Danijela ima ulogu “lošeg policajca” u ovoj porodici. Posebno joj igra po živcima Jovana koja ni po čemu ne želi da se uklopi u šablon savršene porodice koji Danijela pokušava da prezentuje svetu, ali i sebi. Danijela sebi ne oprašta dve stvari – spoznaju da je sklona starenju i da nikada nije završila fakultet, pa dolazi na suludu ideju da se vrati na fakultet u četrdesetoj godini. Simultano, Gavrilo dobija ponudu da zaigra u sapunici, što on želi da odbije, smatrajući da zvezde njegovog kalibra tu ne pripadaju, ali se na nagovor Danijele koja je odlučna da napusti svoj stalni posao, ipak suprotstavlja svom umišljenom statusu i prihvata ulogu.

Promo/Košutnjak film

Stalni gosti doma Boškovića su Lola, Gavrilova majka, najverovatnije bivši špijun, ali s obzirom na to da ne otkriva detalje o svom životu, to je samo pretpostavka, a pored svoje prošlosti krije i identitet Gavrilovog oca. Tu je i Olja, Danijelina mlađa sestra koja većinu vremena nema stalno prebivalište, partnera, a ni radno mesto, kao i Guliver, predsednik kućnog saveta, voajer i kolekcionar antikviteta koji stilom oblačenja i ponašanja podseća na čoveka od 95 godina.

Kroz malo uspona i beskrajno mnogo padova ove naizgled lude, ali u suštini sasvim normalne porodice, jer koja je normalna, upoznajemo svakodnevnicu i ličnost likova koji su svuda oko nas, ili smo to možda baš mi, i koji zbog svoje neprilagođenosti najbolje funkcionišu kada su zajedno, u svom haosu, punom harmonije i ljubavi.

Kreatori serije su Katarina Ralević i Nina Džuver, a glavne uloge tumače Radivoje Bukvić, Nataša Marković, Svetlana Bojković, Seka Sablić, Bojan Dimitrijević, Jelisaveta Koraksić, Anica Dobra, Zoran Cvijanović, Branka Katić, Miodrag Radonjić, Vojin Ćetković i mnogi drugi.

PROČITAJTE JOŠ: Nikola Pejaković i Jovo Maksić o novoj seriji „Kosti“: U „Olujama“ prošlosti

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike