Tajanstveni poziv menja sve: Belivukova supruga dobila dojavu da se policija raspituje za njenog muža!

16.12.2021

09:48

0

Dva dana pre nego što je Velja Nevolja u februaru uhapšen, njegova gospođa dobila upozorenje, pa pokušala da zametne tragove

Tajanstveni poziv menja sve: Belivukova supruga dobila dojavu da se policija raspituje za njenog muža!
Copyright 24sedam

Bojana Belivuk, supruga Veljka Belivuka, zvanog Velja Nevolja, koja se sumnjiči da je prala novac od trgovine drogom, otmica i ubistava kriminalne grupe, samo dva dana pred hapšenje muža pokušavala je da skrene trag policije koja je uveliko pripremala razbijanje jedne od najsurovijih kriminalnih grupa u regionu.

Kako Kurir saznaje, policija je presrela telefonski razgovor u kom ju je 2. februara muškarac koji koristi broj telefona firme, koja je vlasnik luksuznog kompleksa u kom su živeli Veljko i Bojana, upozorio da se policija raspituje za Velju Nevolju.

Kao geto

Vođa i vojnici živeli u istoj zgradi

U zgradi na Zvezdari u kojoj su živeli Belivuk i njegova supruga, živeli su i Vlade Draganić, Miloš Budimir i Nikola Stefanović, inače kum Marka Miljkovića, ali i Boris Karapandža i Milovan Tadić.

- U istoj zgradi, kako se sumnja, stanove su iznajmljivali i drugi pripadnici grupe. Neki od njih bili su obezbeđenje Belivuku, pa im je najverovatnije najjednostavnije bilo da svi budu u istom stambenom bloku. Otkriveno je da je neko uvek bio dežuran u hodniku blizu stana organizatora grupe - objašnjava sagovornik Kurira i dodaje da je u februaru policija pretresala veliki broj stanova u tom kompleksu, a nekoliko automobila je policija odvezla sa parking-mesta koja su koristili.

Muškarac: Zvali su me iz policije. I pitaju za gospodina tvog. Pitaju gde parkira auto. "Ne znam", rekao sam. On izdaje, nije njegov parking, tako sam rekao.

Bojana: Da.

Muškarac: Rekao sam, više njegova žena koristi to mesto nego on. Samo sam to hteo da ti kažem, tu informaciju.

Bojana: Hvala.

Muškarac: Ne znam zašto traži njegovo mesto?

Bojana: Otkud znam? Vidiš da su debili.

Muškarac: Nisam mu dao ništa, je l' znaš?

Bojana: Hvala ti.

Muškarac: Ne znam da li sam dobro uradio to?

Bojana: Nemoj slučajno da mu kažeš. Kaži mu da ne živi ovde i da ne parkira ovde automobil.

Muškarac: E dobro. Ali ne verujem da će on više mene da zove. Zato što sam ja rekao da on tu ne parkira, nego njegova žena više.

Bojana: Da, da, da.

Muškarac: I da je to na izdavanje, nije to njihov parking.

Bojana: Da, da, da. Okej, hvala!

Muškarac: Eto, tako. Pozdravi mi druga.

Veljko Belivuk, Marko Miljković i većina ostalih pripadnika njihove kriminalne grupe, podsetimo, uhapšeni su dva dana posle ovog razgovora, 4. februara. Kako je Kurir pisao, lisice su im stavljene oko četiri sata ujutru u trenutku kada su pokušavali da stignu do jedne vikendice na Rudniku.

- Iako su već dobijali naznake da su predmet obrade policije, čega su bili svesni i posle privođenja na aerodromu po povratku iz Crne Gore, gde su u Kotoru bili gosti vođa kavačkog klana, očigledno je da se nisu nadali da će biti uhapšeni - kaže sagovornik Kurira. Prema njegovim rečima, dokaz su novac pronađen u Belivukovom stanu na Zvezdari, ali i dokumenta, telefoni i automobili koje pripadnici grupe nisu uspeli da sklone.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Kurir

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike