Pakao porodičnog prokletstva u Moravcu: Nakon što je Džonić okrvavio ruke, bliski rođaci sad su smrtni neprijatelji!

18.12.2021

07:17

0

Nekada dve nerazdvojne porodice Đokići i Džonići, a sada zakrvljeni neprijatelji

Pakao porodičnog prokletstva u Moravcu: Nakon što je Džonić okrvavio ruke, bliski rođaci sad su smrtni neprijatelji!
Đokići Džonić - Copyright 24sedam/Goran Sivački Facebook Pixabay

Na pomen imena ubijenih Đokića, u selu Moravac kod Aleksinca, među meštanima zavlada strah, obuzme ih tuga za svirepo ubijenom tročlanom porodicom, ali i bes dok izgovaraju ime Gorana Džonića (59), glavnoosumnjičenog za ovaj zločin, koji se dogodio u noći između 26. i 27. septembra, kada su Đokići krenuli u Aleksinac gde su živeli, nakon što su posetili Goranovu majku, Stojanku Đokić!

Nekada dve nerazdvojne porodice Đokići i Džonići, a sada zakrvljeni rođaci, koji ne žele da čuju jedni za druge, iako žive u istoj ulici. Nakon što se saznalo, da je osumnjičen za ubistvo Gorana (47), Gordane (46) i Lidije Đokić (25), njihov rođak, Goranov brat od tetke, Goran Džonić, od tada je prestala komunikacija između ove dve porodice.

- Godinama su bili nerazdvoji, družili su se, posećivali i pomagali... Poštovali su jedni druge i delili kako dobre, tako i loše trenutke. Saznanje da je brat digao ruku na brata i okrvavio ruke, zastrašujuće je i stvara ljutu ranu, koja nikada neće zaceliti, pričaju njihove komšije.

24sedam/Goran Sivački
 

Napominju, nakon ubistva, odnosi između Đokića i Džonića su utihnuli. Ističu da je ovo mesto dospelo u žižu javnosti posle svirepog zločina, što je zauvek promenilo tok življenja u selu kraj Morave, koje je važilo za mirno mesto, u koje se sada uselio strah i brojne priče po kuluarima u vezi sa ubijenim Đokićima.

- Od kako se sve ovo izdešavalo, ne viđamo nikog od Džonića da izlazi na ulicu. Ranije smo ih sretali, a viđala sam i njihovu snaju, da decu vodi u školu i uvek se javljala. Odnosi između ove dve familije su bili drugačiji pre svega ovog. Mnogo su se družili, a sada nakon svega, u našoj ulici vlada žalost i nenormalna bol, pogotovo za malenom Lidijom. Ja imam unuke i kada vidim onu umrlicu na kojoj je Lidija, obuzme me tuga. Skoro sam videla tu umrlicu i neko ju je iscepao baš pored Lidijine glave, da li namerno ili je, hteo da prelepi nešto drugo preko toga, ne znam, ali sam zapazila. Lepo smo živeli, ovde je sve bilo mirno, a posle ubistva, kao da je našu ulicu neko prokleo. Ovo je strašno što se zbilo i mnogo nam je teško zbog svega  - priča komšinica, koja je želela da ostane anonimna.

Dodaje, da su bili šokirani saznanjem, da je za ubistvo Đokića, osumnjičen rođak porodice.

-Bili su pre svega rođaci i dobre komšije. Nismo mogli da verujemo kada smo čuli, mnogo smo se uplašili, pa sam tim čovekom smo delili vazduh, živeli u istoj ulici... Zaprepastila sam se, kada sam čula za Džonića, bio je na njihovoj sahrani, kukao je i dolazio kod baba Stojanke, a niko od nas, nije pomišljao na njega. Nakon što su Đokići ubijeni, posle toga je u našem selu, bila jedna sahrana, na koju je Džonić došao, ali se ponašao normalno, plakao je kao i svi mi, ni na kraj pameti nam nije bilo, da je možda on kriv za ubistvo rođaka. Baba Stojanku koju zovemo Šojka sam od sahrane Đokića, dva puta videla u dvorištu. Šta će jadna kuka iz sveg glasa, dok je teši snaja i govori joj: "Ajde Šojke, polako", a ona kuka li kuka, pogotovo, kada je nedavno bio Lidijin rođendan, pa to je žalosno. Dete je sahranjeno između oca i majke, ima li veće tuge, tako mlad život da neko nasilno ugasi - kaže ona.

24sedam/Goran Sivački Facebook
 

Napominje, da su Džonić i Goran Đokić bili nerazdvoji i da su pomagali jedno drugom.

-Nismo čuli da su imali bilo kakav problem. Kada je Džonić kupio kuću za sina, pričalo se da je tamo išao i Goran, da mu pomaže oko sređivanja kuće i dvorišta. Njegov sin Stefan je išao sa našim unucima u školu. Družili su se i niko nije mogao da kaže ružnu reč za njega i njegovog brata. Zbog čega se sve ovo zbilo ne znam, ali da je strašno, strašno je. Mislim da je ovo neko porodično prokletstvo, ukaljane su obe porodice, što nimalo nije dobro jer će njihove buduće generacije saznati za to, a živeće jedni do drugih, a krv nije voda - zaključuje komšinica.

Bez komentara

Ispred kuće Đokića, na ulazu u dvorište zatekli smo psa, kao i Lidijinu mačku, koja se ne odvaja od prozora. Vladala je tišina nekoliko sekundi dok se ispred vrata nije pojavila snaja Verica, koja nam je kazala, da nema ništa da kaže u vezi sa tragično stradalim rođacima, niti o Džonićima.

- Nemam šta vama novinarima više da kažem jer je sve rečeno. Ne mogu i ne želim da pričam o tome... Kada se završi Džonićevo veštačenje, videćemo kako će i šta biti. Ni baka Stojanka, ne može ništa da priča, teško joj je - ukratko je prokomentarisala Verica, a zatim ušla u kuću.

Nedaleko od kuće Đokića, pozvonili smo i na vrata porodičnog doma Gorana Džonića, dok je u pozadini agresivno lajao njihov pas. Izašla je njegova supruga Suzana Džonić, koja takođe, nije imala komentar na naša pitanja.

-Ne želim da razgovaram o tome. Nemam komentar, izvinite zaista - odmahnula je rukom i vratila se u kuću.

Brzo raskrinkan

Goran Džonić, koji je uhapšen pod sumnjom da je učestvovao u teškom ubistvu Gorana, Gordane i Lidije Đokić, otkriven je nakon što ga je prepoznao jedan od meštana kod kojeg je bio da bi mu napravio prigušivač za pištolj, pravdajući se da je reč o nekom delu za poljoprivrednu mašinu.

Međutim, majstoru ni na kraj pameti nije palo za šta bi mogla da se koristi metalna cevka tačno propisanih dimenzija s navojem na vrhu od izuzetno čvrstog materijala, a i Džonić je kod njega bio mesec i po pre zločina.

Nakon neprospavane noći, majstor je u ranim jutarnjim časovima odmah otišao u policiju i ispričao sve što zna o tom slučaju, pre svega da ga neko ne bi dovodio u vezu sa zločinom.

Podsetimo, prvookrivljeni Džonić je pre nekoliko dana prebačen iz zatvora u Nišu na neuropsihijatrijsko veštačenje u Beograd, kako bi se utvrdilo da li je u uračunljivom ili neuračunljivom stanju učestvovao u izvršenju krivičnog dela. 

Takođe, Viši sud u Nišu produžio je juče, pritvor Goranu DŽoniću, njegovim sinovima Milanu i Stefanu, kao i braći Milošević Aleksandru i Kostadinu, koje je prvoosumnjičeni za ubistvo brata od tetke Gorana Đokića, njegove supruge Gordane i dvadesetpetogodišnje ćerke Lidije, označio kao inspiratore i neposredne izvršioce zločina. 

Ocenjujući da li i dalje stoje razlozi za pritvor za sve osumnjičene, sudija za prethodni postupak Višeg suda u Nišu je rešenjem za još 30 dana produžio pritvor.

Tela tročlane porodice Đokić, pronađena su 2. oktobra, posle šest dana potrage, u ataru sela Moravac. Nakon zločina, tela su spaljena, dok je njihov automobil odvezen na drugu lokaciju, 10 kilometara dalje, i tu zapaljen, kako bi se prikrili tragovi.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike