"On je psihopata i njegovo ništavilo se rascvetalo": Stručnjak razotkrio tajnu Džonićevog mračnog uma!

03.11.2021

07:00

0

U pritvoru se zbog ubistva porodice Đokić trenutno nalaze četiri osobe, dok je za izvesnim D. P., kog je Džonić označio kao krivca, policija raspisala poternicu

"On je psihopata i njegovo ništavilo se rascvetalo": Stručnjak razotkrio tajnu Džonićevog mračnog uma!
komb 2 - Copyright Profimedia Facebook/Goran Džonić Facebook

Goran Džonić (59), vatrogasac u penziji iz Moravca, koji je osumnjičen da je opljačkao, hladnokrvno ubio i zapalio članove porodice Đokić, danima se posle zločina pretvarao da vodi normalan život, uprkos činjenici da je umešan u zločin. 

Budući da je radio kao profesionalni vatrogasac, sasvim je logično da odlično zna kako se vlada vatrom, pa se sumnja da je možda baš on zapalio tela tročlane porodice.

U razgovoru za 24sedam, redovni profesor kliničke psihologije dr Radomir Čolaković kaže da je veoma moguće da je Džonić zloupotrebio znanja iz svoje profesije.

24sedam/Goran Sivački/M.K. Facebook Printscreen
 

- On je psihopata i veoma je moguće da je zloupotrebio svoje znanje. Čini mi se da se nije pokazao kao majstor zločina. Ne bih rekao da je piroman, već mislim da mu je motiv bio novac. Piroman uživa u gledanju vatre i pali je bez ikakvog drugog interesa osim zadovoljstva koje mu pričinjava fenomen vatre. Džonić nije vešt u skrivanju zločina. U pitanju je psihopatska ličnost, koja laže, ne kaje se, nema emocije... To ništavilo njegove ličnosti se rascvetalo i verujem da je takav bio godinama. On je radio kao vatrogasac, a za taj posao je potreban adrenalin, što je kod njega bio slučaj - priča dr Čolaković.

Dodaje da je profil ličnosti kao što je Džonić veoma težak slučaj u psihologiji.

- Psihopate imaju inteligenciju i njima je gluma samo zavesa, jer oni nemaju nikakva osećanja. Oni su kao kameleoni. I njih privlače bolesne stvari. U svakom slučaju, ovako nešto ne može da uradi normalan čovek. Kod njega je prisutan poremećaj, i ovo je jako težak slučaj za psihologiju. Negde sam pročitao da se divio Belivuku, možda mu je čak bio i idol, što nije normalno - kaže dr Čolaković.

Rani simptomi

Dr Čolaković napominje da se u detinjstvu mogu uočiti izvesni oblici ponašanja koji mogu kasnije ukazati na to da je neka osoba potencijalni psihopata.

- Psihopate počinju da ispoljavaju svoje sklonosti od malih nogu, a kasnije postanu serijske ubice. One odmalena, na primer, muče i ubijaju životinje, dakle, već tada počinju da ispoljavaju agresiju - objašnjava on.

Podsetimo, Goran Džonić, koji je uhapšen pod sumnjom da je učestvovao u teškom ubistvu Gorana, Gordane i Lidije Đokić, otkriven je nakon što ga je prepoznao jedan od meštana kod kojeg je bio da bi mu napravio prigušivač za pištolj, pravdajući se da se radi o nekom delu za poljoprivrednu mašinu.

Međutim, majstoru ni na kraj pameti nije palo za šta bi mogla da se koristi metalna cevka tačno propisanih dimenzija sa navojem na vrhu od izuzetno čvrstog materijala, a i Džonić je kod njega bio mesec i po pre zločina.

Nakon neprospavane noći, majstor je u ranim jutarnjim časovima odmah otišao u policiju i ispričao sve što zna o tom slučaju, pre svega da ga ne bi neko dovodio u vezu sa zločinom.

24sedam
 

Bio na sahrani

Džonić je bio na sahrani porodice Đokić i sve vreme je hladnokrvo stajao ispred tri kovčega i posmatrao šta se događa oko njega.

- Došao je na sahranu kako ne bi postao sumnjiv, dakle da skrene trag, a kako vreme prolazi, on zapravo postaje sve sumnjiviji. Sećam se jednog slučaja iz Valjeva kada je na sahranu došao čovek za kog se kasnije ispostavilo da je ubio dečka kom je došao na sahranu. Čak se ponudio da nosi žito na toj sahrani. Otac ubijenog dečka je kazao da veruje da je ubica njegovog sina došao na sahranu, što se kasnije ispostavilo kao tačno - zaključuje dr Čolaković.

Podsetimo, u pritvoru se zbog ubistva porodice Đokić trenutno nalazi pet osoba, Goran Džonić, njegovi sinovi Milan i Stefan i braća Milošević, dok je za izvesnim  D. P., kog je Džonić označio kao krivca, policija raspisala poternicu.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike