Pronađeno telo muškarca iz prevrnutog čamca! Utopio se boreći se protiv ribokradica!

17.12.2021

15:42

0

Nesrećni slučaj se dogodio u noći između srede i četvrtka

Pronađeno telo muškarca iz prevrnutog čamca! Utopio se boreći se protiv ribokradica!
Ilustracija - Copyright Profimedia

Muškarac koji se utopio u kanalu Dunav-Tisa-Dunav, u Kucuri kod Vrbasa, dugogodišnji je ribočuvar-volonter JVP "Vode Vojvodine“, njegovo telo ronioci su pronašli nedaleko od mesta prevrtanja čamca.

- Nesrećni slučaj se dogodio u noći između srede i četvrtka, a pokojni I. M. je gotovo 20 godina radio kao dobrovoljac, pomagavši Ribočuvarskoj službi našeg preduzeća u borbi sa ribokradicama. Ovaj nesrećni slučaj svima je teško pao, a istraga će pokazati kako je do tragedije došlo.

Rukovodstvo JVP "Vode Vojvodine", iskazalo je iskreno saučešće porodici preminulog - navode u "Vodama Vojvodine"

I. M. i još jedan ribočuvar-volonter su otkrili mrežu ribokradica, pokušavši da je utovare u čamac u kojem su se nalazili. Čamac je tada krenuo da tone, a ribočuvari-volonteri su iskočili iz plovila. I. M. nije isplivao, dok je drugi ribočuvar-volonter doplivao do obale.

Kako navode u JVP“ Vode Vojvodine“ , ribočuvari-volonteri nemaju nadležnosti i ingerencije da deluju konkretno u borbi protiv ribokradica.

- Njihova uloga je, budući da često borave na terenu, da ukoliko posumnjaju na krivolov, o uočenim nepravilnostima obaveste Ribočuvarsku službu "Vode Vojvodine", koja jedina ima ingerencije da deluje na terenu – pojašnjavaju iz tog preduzeća.

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike