Ostaci "Principa" čitaju sve o Velji i Mesaru, pa onda prete: Građani alarmirali policiju!

17.12.2021

09:31

0

Autor: 24sedam

Građani koji osuđuju zlodela Belivukovog klana gotovo svakodnevno u svoje inbokse na Instagramu dobijaju pretnje

Ostaci "Principa" čitaju sve o Velji i Mesaru, pa onda prete: Građani alarmirali policiju!
Copyright 24sedam

Ostaci klana Veljka Belivuka, koji se nalaze na slobodi, navodno, ne prestaju da seju strah među građanima, a nasilje i demonstriranje sile su sa ulice i tribine preselili na internet, o čemu je obavešteno i Tužilaštvo za visokotehnološki kriminal.

Naime, Više građana obratilo se Tužilaštvu za visokotehnološki kriminal, jer im sa Instagram profila koji podržavaju Velju Nevolju i navijačku grupu Principi stižu zabrinjavajuće poruke.

Građani koji osuđuju zlodela Belivukovog klana gotovo svakodnevno u svoje inbokse na Instagramu dobijaju pretnje. Zabrinjavajuće poruke, u kojima im se čak preti i silovanjem, korisnicima Instagrama stižu s profila koji veličaju vođu jedne od najmonstruoznijih kriminalnih grupa.

Izgleda da vojnici klana na društvenim mrežama čitaju bukvalno svaki komentar koji se odnosi na Velju Nevolju, Marka Miljkovića i ekipu. Čim neko napiše bilo šta što se njima ne svidi, oni kreću u napad. Ljudima šalju ogavne poruke, koje mnogi ozbiljno shvataju, imajući u vidu za koja se sve krivična dela klan tereti.

Upućeni su zahtevi policiji za prikupljanje potrebnih obaveštenja. U nekima se čeka dostavljanje izveštaja, dok u drugim nije utvrđeno postojanje krivičnog dela za koje se goni po službenoj dužnosti - kaže naš izvor.

Podsetimo, klan Veljka Belivuka pao je 4. februara, kada je uhapšeno tridesetak pripadnika grupe. Na teret im se zasad stavlja pet ubistava, a u toku je istraga za još najmanje četiri.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike