Razneo učiteljicu na „Zrenjanincu“: Pijan i drogiran gazio po gasu dok je preticao kolonu! Ostaje u pritvoru

16.12.2021

14:41

0

Autor: 24sedam

Puštanje iz pritvora osumnjičenog uznemirilo bi javnost

Razneo učiteljicu na „Zrenjanincu“: Pijan i drogiran gazio po gasu dok je preticao kolonu! Ostaje u pritvoru
Tijana Bilić - Copyright Foto: Facebook

Vozaču „mercedesa“ Petru K. (21) iz Novog Sada, osumnjičenom za saobraćajnu nesreću na Zrenjaninskom putu kod Kaća, u kojoj je 7. novembra poginula Tijana Bilić (36), učiteljica iz Novog Sada, produžen je pritvor za još 30 dana.

Pritvor mu je određen da ne bi mogao da utiče na svedoke, zbog bojazni od ponavljanja krivičnog dela i uznemirenja javnosti.

Petar K. sumnjiči se da je pod dejstvom droge i alkohola ugrozio javni saobraćaj, što je za posledicu imalo smrt oštećene.

Učiteljica novosadske osmoletke „Ivo Lola Ribar nastradala je kada je na njen „reno klio“ naleteo Petar K. koji je za volanom „mercedesa“, kako je posle nesreće utvrđeno testiranjem u Kliničkom centru Vojvodine, bio pod dejstvom marihuane i kokaina. Učiteljica se vraćala kući iz posete rodbini iz okoline Zrenjanina.

Osumnjičeni mladić se iz pravca Novog Sada kretao prema Kaću sa probnom vozačkom dozvolom, a sa njim u vozilu, iako je propisano, nije bio vozač sa iskustvom. Osim toga, preticao je kolonu, i to preko pune linije. Iz suprotnog smera su nailazila vozila i on se približio koloni koja je išla njegovim smerom i praktično se provlačio između dve kolone vozila, povećavajući brzinu.

Prednjim delom svojih kola je najpre udario u jedno vozilo, ali se nije zaustavio, nastavio je vožnju i udario u „reno klio“, za čijim je volanom bila nesrećna učiteljica. Od siline udara njen automobil je sleteo s puta i prevrnuo se na krov. Ona je nastradala na licu mesta. I sam vozač „mercedesa“ je u toj nesreći bio povređen, te je izvesno vreme proveo o bolničkoj postelji u Urgentnom centru.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike