Psovali kada su čuli da su im žene privedene: Belivuk i Miljković se razbesneli, a za akciju policije saznali iz medija!

10.12.2021

09:28

0

Supruge vođa najsurovijeg klana u regionu Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, kao i Belivukova tašta, uhapšene su juče zbog sumnje da su prale novac koji je kriminalna grupa zaradila od šverca droge, otmica i ubistava

Psovali kada su čuli da su im žene privedene: Belivuk i Miljković se razbesneli, a za akciju policije saznali iz medija!
Copyright Miljković i Belivuk Printscreen

Bojani Belivuk, Tanji Miljković, kao i Nevoljinoj tašti Snežani Đorđević i nevenčanoj supruzi člana grupe Filipa Ivanovskog zaplenjena imovina!

Supruge vođa najsurovijeg klana u regionu Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, kao i Belivukova tašta, uhapšene su juče zbog sumnje da su prale novac koji je kriminalna grupa zaradila od šverca droge, otmica i ubistava!

Osim Bojani Belivuk, Tanji Miljković i tašti Velje Nevolje Snežani Đorđević, lisice su stavljene i Mariji Milutinov, nevenčanoj supruzi optuženog pripadnika te kriminalne grupe Filipa Ivanovskog.

- Po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal u saradnji sa SBPOK uhapšene su zbog postojanja sumnje da su izvršile krivično delo pranja novca u produženom trajanju. Na svoje ime, kako se sumnja, kupovale su nepokretnosti i vrednije pokretne stvari od novca za koji se sumnja da potiče iz delatnosti kriminalne grupe koju su organizovali Veljko Belivuk i Marko Miljković - saopšteno je juče iz tužilaštva.

Zatečene na svojim adresama

Kako Kurir saznaje, imovina koja je juče zaplenjena od četiri uhapšene žene procenjena je na više od milion evra. Navodno, u kućama je pronađeno i nešto novčanica u evrima, koje su takođe popisane i zaplenjene. Lisice su ženama stavljene u kućama i stanovima u kojima žive.

- U pitanju su tri stana i jedna kuća. Tanja Miljković na svoje ime ima kuću, dok preostale tri imaju po jedan stan, za koje operativne informacije ukazuju da su kupljeni prljavim novcem - otkriva izvor i dodaje da ovo nije kraj i da se češljanje imovine porodica klana nastavlja.

Policajci s fantomkama i naoružani dugim cevima juče su blokirali deo Zvezdare u kom su vile Miljkovića i Belivuka. Prema nezvaničnim informacijama, policija je s Miljkovićeve kuće skinula i kamere za video-nadzor.

Nedavno se porodile I Bojana i Marija imaju bebu

Supruga Veljka Belivuka bila je trudna kad je on uhapšen, a porodila se u septembru, dok je Marija Milutinov, nevenčana supruga Filipa Ivanovskog, dete rodila krajem juna.

- I Miljkovići imaju decu. Još se ne zna ko će, posle hapšenja oba roditelja, preuzeti brigu o njima - otkriva izvor Kurira.

- U dvorištu kuće iz koje je s lisicama, obučena u bundu i maskirana naočarima za sunce i maskom za lice, izvedena Tanja Miljković pronađen je i blindirani BMW, koji je bio registrovan do juna.

Policija je dizalicom pokušala da ga odvuče, ali to nije bilo moguće jer je auto težak preko pet tona, pa je on privremeno vraćen u dvorište - objašnjava sagovornik.

Izvor iz istrage podseća da su vođe klana izjavile da nemaju imovinu na svoje ime. Kako je Kurir ranije pisao, Belivuk je na saslušanju izjavio da radi u podrumu pića za 60.000 dinara, a njegova žena u rentakar agenciji, ali da ne zna koliko ona zarađuje. Prema nezvaničnim informacijama, njegova supruga je suvlasnik te rentakar agencije, a sumnja se da su većinu automobila koji su se vodili na agenciju koristili pripadnici kriminalne grupe.

Pobesneli kad su čuli za hapšenje

Marko Miljković i Veljko Belivuk iz sredstava javnog informisanja saznali su da su im supruge uhapšene.

- Psovali su, nisu mogli da sakriju bes - kaže izvor Kurira. Bojana Belivuk i Tanja Miljković privedene su u zgradu tužilaštva u Ustaničkoj ulici. U istoj zgradi inače je i posebna pritvorska jedinica u kojoj su im muževi.

"Šta si nam uradio"

- Prilikom hapšenja kod Belivuka u stanu je zaplenjeno preko 30.000 evra, a veštačenje je pokazalo da su na novčanicama pronađeni tragovi kokaina - kaže izvor.

Sumnja se da je Belivukova supruga bila upoznata s njegovim poslovima, to jest da je znala da je novac stečen kriminalom. On podseća da je bila vidno uznemirena i besna i kada je policija 4. februara upala u njihov stan i uhapsila joj muža.

- Upravo je reč o stanu u luksuznom kompleksu u Ulici Živka Davidovića. Kada je policija tada upala, vikala je na muža: "Vidi šta si nam uradio" - podseća sagovornik.

Papiću sude zbog Mesarovih kola

U dvorištu Miljkovićeve vile, pored koje je kuću počeo da gradi i bračni par Belivuk - zbog čega su ovo zdanje mnogi nazvali "mala Šilerova", jer ih je podsetilo na kuću u kojoj su u Zemunu živele ubijene vođe zemunskog klana - policija je pronašla i blindirani BMW, koji je Miljković vozio dok je bio na slobodi. Reč je o automobilu zbog kog je bio uhapšen nekadašnji zamenik SBPOK. - Upravo zbog ovog automobila vodi se postupak protiv bivšeg načelnika SBPOK Gorana Papića. On se sumnjiči da je izvršio trgovinu uticajem, pošto je naložio da se Miljkoviću vrati automobil pre nego što ga je policija detaljno pregledala i pretresla - podseća izvor. Papić je, podsetimo, tokom suđenja negirao navode optužnice, tvrdeći da nikakve dodirne tačke sa automobilom nije imao, već da je Miljković u SBPOK bio pozvan na saslušanje po prijavi pripadnika Žandarmerije za pretnje. Naveo je da ga je tadašnji ministar policije Nebojša Stefanović besan pozvao zbog toga što nisu izvršili njegov nalog da "Miljkovića ne zadržavaju bespotrebno dugo".

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Kurir

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike