Ko je Bojana Belivuk, supruga Velje Nevolje, uhapšena zbog pranja krvavih para od kriminala?! (VIDEO)

09.12.2021

09:26

0

Nezvanično, uhapšene su Belivukova supruga i tašta, žena Marka Miljkovića i vanbračna supruga Filipa Ivanovića

Ko je Bojana Belivuk, supruga Velje Nevolje, uhapšena zbog pranja krvavih para od kriminala?! (VIDEO)
Veljko Belivuk uhapšen na stadionu Partizana - Copyright ATA Images/Antonio Ahel

Bojana Belivuk, supruga Veljka Belivuka (36), uhapšena je jutros zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršila krivično delo pranje novca u produženom trajanju, a pored nje uhapšene su još tri osobe.

Naime, Belivukova supruga je dospela u žižu javnosti kada je Belivuk uhapšen 4. februara ove godine. Prilikom hapšenja, inspektori su u njegovom stanu na Zvezdari zatekli nju i dvoje dece, pri čemu je ona tada urlala od besa na muža, koji je bio vezan lisicama.

- Vidi šta si nam uradio! Upropastio si nam život... - vikala je tada Bojana.

Ona je potom odvedena u policijsku stanicu kako bi dala izjavu, ali je inspektorima samo kratko poručila:

- Naravno da ne želim da razgovaram sa vama.

Nakon toga puštena je kući.

Kako su mediji tada pisali, Bojana je u vreme Veljinog hapšenja zatrudnela.

- Tada je još verovala mužu da nije činio teška krivična dela. Mislila je da je uhapšen zbog nekih nasilničkih izgreda, kao vođa Partizanove navijačke grupe "Principi", i da će se brzo naći na slobodi. Međutim, u narednim mesecima u javnosti su se sve češće pojavljivali dokazi u vidu fotografija i snimaka jezivih mučenja, ubijanja i kasapljenja protivnika klana, koje je naredio i sprovodio njen muž, pa je Bojana tada shvatila da se udala za monstruma i da mu ne gine doživotna robija - rekao je izvor za medije.

Inače, kako su pisali mediji, Bojana Belivuk je bila suvlasnik u nekoliko preduzeća, ali se veruje da je njen potpis na dokumentima tih firmi bio samo formalan, dok je njen muž o svemu odlučivao.

 

 

Većini tih firmi sedište je bilo u Humskoj 1, na stadionu Partizana.

Jedna od njih je "B&B drive", gde su suvlasnici sa po 50 odsto udela dve Bojane - Belivuk (Veljina supruga) i Vučeljić (supruga Aleksandra Vučeljića, koji je uhapšen s Belivukom). Na istoj adresi je i firma "South car", u kojoj je likvidacioni upravnik, pošto je u procesu gašenja, upravo Bojana Vučeljić.  Ime Bojane Belivuk pominje se u još dve firme - "Coffee factory" i "Jugoagent fluviale holding".

Podsetimo, Specijalno tužilaštvo podiglo je 30. jula optužnicu protiv Belivuka, Marka Miljkovića i još 28 pripadnika njihove kriminalne organizacije koji su se krili iza navijačke grupe "Principi".

Postoje čvrsti, neoborivi dokazi da je ova banda svirepo mučila, ubila i iskasapila najmanje pet ljudi u "kući strave" u Ritopeku - Milana Ljepoju, Zdravka Radojevića, Lazara Vukićevića, Gorana Veličkovića Goksija i Aleksandra Gligorijevića Pukija. Pošto postoje ozbiljne indicije da su Belivuk i Miljković odgovorni za još niz ubistava u Srbiji, ali i u Crnoj Gori i drugim zemljama regiona, istraga protiv ovog klana se nastavlja, a optužnica će najverovatnije biti proširena.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike