Danima ubadao prolaznike po Nišu! Mladić osuđen na šest godina zatvora

15.12.2021

11:17

0

Njemu je produžen pritvor, a tužilaštvo je najavilo žalbu

Danima ubadao prolaznike po Nišu! Mladić osuđen na šest godina zatvora
Copyright Pixabay/Inactive_account_ID_249

Osnovni sud u Nišu osudio je danas Nišliju Vasilija Jovanovića (20) na šest i po godina zatvora jer je tokom juna ove godine, nožem nasumično napadao prolaznike, zadajući im lakše telesne povrede.

Njemu je produžen pritvor, a tužilaštvo je najavilo žalbu.

Sud je Jovanoviću, pored zatvorske kazne, izrekao i meru bezbednosti obaveznog čuvanja i lečenja u psihijatrijskoj ustanovi jer je veštacenje pokazalo da on pati od teškog poremećaja ličnosti zbog čega je u vreme izvršenja dela bio u stanju smanjene uračunljivosti, preneli su lokalni mediji.

Ovo je prvostepena presuda na koju pravo žalbe imaju i odbrana i tužilaštvo.

Seriju napada ovaj 20-godišnjak je započeo 18. juna ove godine oko 22:10 sati na Bulevaru Nemanjića u Nišu gde je prišao s leđa S.I. koji je gledao u svoj mobilni telefon i bez ikakvog povoda i upozorenja, naneo mu dva uboda u donji deo zadnje strane leve polovine grudnog koša što je okarakterisano kao laka telesna povreda.

Samo pet dana kasnije, u ulici Branka Krsmanovića, nakon što je pratio Ð.V., koji je takode telefonirao, zadao mu je udarac nožem u desni slabinski predeo i takođe ga lakše povredio.

Serijske napade nastavio je 24. juna kada u ulici Ljube Didića napao A.K. i S.M. i obojicu ubo u butine, nakon čega je pobegao.

Tokom sudskog postupka, Vasilije je priznao delo za koje se tereti, pa se njegova odbrana zasnivala na pokušaju da dokaže da je neuračunljiv.

Tužilaštvo je tražilo za njega kaznu od osam godina i pet meseci zatvora uzimajući u obzir da su krivična dela izvršena na drzak i bezobziran način, da su žrtve bili potpuno nevini, mladi ljudi, te da je ponašanje optuženog izazvalo veliki strah među Nišlijama.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike