Presuda za ubistvo predsednika FK Bežanija: Mita sa telohraniteljem dignut u vazduh, motiv i nalogodavac nepoznati!

13.12.2021

20:54

0

"Njegov DNK je ostao na volanu, na ručici za otvaranje poklopca motora i menjaču"

Presuda za ubistvo predsednika FK Bežanija: Mita sa telohraniteljem dignut u vazduh, motiv i nalogodavac nepoznati!
mijatG20 - Copyright MN Press

Viši sud u Beogradu proglasio je krivim Slavišu Bilinca i Velemira Simića za teško ubistvo u saizvršilaštvu Gorana Mijatovića, poznatijeg kao Mita Bežanija, i njegovog telohranitelja Slavka Novkovića pre 15 godina na Bežanijskoj kosi.

Bilinac, koji je nedostupan srpskim pravosudnim organima i sudilo mu se u odsustvu, prvostepeno je osuđen na 35 godina, a Simić, koji se nalazi u kućnom pritvoru, na 30 godina zatvora.

Predsedavajuća sudija Zorica Avramović kratko je obrazložila da je za Bilinca na osnovu iskaza svedoka Svjetlane Anđić utvrđeno da je on, kad je ubijen Mijatović, bio u Beogradu.

- Njegovi DNK tragovi u većoj količini na eksplozivnoj napravi nesporno ukazuju da ju je Bilinac montirao i postavio u automobil, a onda i daljinski aktivirao. Sistemom eliminacije je utvrđen način aktiviranja, a DNK tragovi za poređenje, koje je branilac osporavao, zakonski su pribavljeni - rekla je sudija.

Za Simića je sudija obrazložila da je tragovima na mestu ubistva dokazano da je tog dana dovezao automobil sa eksplozivnom napravom i parkirao ga pored Mijatovićevog vozila.

- Njegov DNK je ostao na volanu, na ručici za otvaranje poklopca motora i menjaču - kazala je ona.

Sud nije prihvatio Simićevu odbranu da nije tad vozio taj auto, već da su njegovi DNK tragovi ostali kad su mu ga ranije dovezli na popravku u Sokocu gde on živi i radi kao auto-mehaničar. On je tad, kako je u sudu ispričao, menjao neke delove na vozilu.

MN Press
 

Sud nije prihvatio ni dokaz da Simić 2006. godine nije imao vozačku dozvolu i da je položio tek osam godina kasnije, jer kako je rekla sudija, to ne znači da nije mogao da vozi, jer je po dvorištu vozio i preparkiravao automobile koje je popravljao.

Simiću je produžen i kućni pritvor, a on je nakon izricanja presude bio u vidnom šoku. Po izlasku iz sudnice je tvrdio da nije kriv, a njegov branilac Aleksandar Đurković je naveo da nema nijednog dokaza za osuđujuću presudu Simiću i najavio da će se žaliti Apelacionom sudu.

Bilinac nestao godinu dana posle eksplozije

Goran Mijatović ubijen je ujutru 2. oktobra 2006. u Ulici Marka Čelebonovića u Beogradu. Kada je sa telohraniteljem prišao svom automobilu na parkingu, eksplodirao je "audi" parkiran odmah pored.

Obojica su stradala od detonacije i gelera. Kasnije se utvrdilo da je "audi" bio ukraden i imao lažne tablice. Slaviša Bilinac je nestao godinu dana kasnije, a spekuliše se da je ubijen i zakopan na Trebeviću. Još neke osobe iz Republike Srpske, za koje se "na ulici" pričalo da imaju veze sa Mijatovićevim ubistvom, likvidirani su u narednom periodu.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Novosti

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike