"Od straha su plakale": Potresna ispovest heroja koji je spasavao devojčice iz prevrnutog autobusa

12.12.2021

15:40

0

Devojčice od 15 do 17 godina srećom nisu ozbiljnije povređene, a žale se na bolove u rebrima, rukama i nogama

"Od straha su plakale": Potresna ispovest heroja koji je spasavao devojčice iz prevrnutog autobusa
Ilustracija - Copyright Profimedia

Danas je cela Srbija bila u šoku posle vesti da se autobus sa odbojkašicama iz Požarevca prevrnuo na putu Pećinci - Buđanovci. Devojke su privremeno smeštene u obližnji hotel, a kako navode iz hitne pomoći u Pećincima, četiri devojčice koje su se žalile na bolove prevezene su u Dečiju bolnicu u Tiršovoj ulici.

U pitanju su devojčice od 15 do 17 godina, a njihove povrede, kako saznajemo, nisu ozbiljnije, uglavnom se žale na ugruvanost i bolove u rebrima, rukama i nogama.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ŽOK MLADI RADNIK (@zokmr)

Pored lokalnih meštana na mestu ove jezive nesreće našao se i jedan vozač koji je ispričao sve detalje spasavanja dece:

- Krenuo sam prema Šapcu i na krivini kod sela Pećinci naišao sam na udes. Tu su već bili meštani koji su iz prevrnutog autobusa koji je bio u kanalu vadili ljude. Odmah sam prišao da pomognem, a ubrzo je stigla i Hitna pomoć. Video sam da su povređena deca. Čuo sam da su naši mladi sportisti, odbojkašice... - počeo je priču ovaj heroj.

Doktori su devojčice i dečake stavili u sanitetsko vozilo i prevezli ih u bolnicu. Ja sam povezao nekoliko njih do hotela. Oni nisu tamo odseli nego su prebačeni da ne bi stajali na putu da se smrzavaju. Vlasnik hotela Slaviša Lazić je dao besplatno sobe.

Za sada nije poznato gde je vozač, a sagovornik u razgovoru nije želeo da njegovo ime bude potpisano, ali je ispričao detalje.

- Koliko sam čuo vozača nije bilo i niko nije znao gde je. Policija je takođe došla na mesto nesreće. Jako mi je žao, kad sam video autobus pomislio sam na najgore, ali hvala Bogu prošli su sa lakšim povredama. Sreća u nesreći da se tako završi. Bilo mi je žao te dece. Devojke su bile uplašene, ma svi su bili uznemireni i videlo se da su pod velikim stresom. Neki su i plakali od straha. Razumite me da u ovakvim situacijama nema potrebe da se ističe moje ime i prezime jer su ljudi bili u nevolji i svako je želeo da pomogne - rekao je heroj današnjeg snežnog dana.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Blic

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike