Slučaj Beko rešiće Apelacija: Biznismen naknadno preopoznao pucača, koji je u sudnici imao masku na licu!?

10.12.2021

14:18

0

Autor: 24sedam

Aleksandar Zdravković bio je osuđen na devet godina zatvora zbog pokušaja ubistva biznismena na Senjaku

Slučaj Beko rešiće Apelacija: Biznismen naknadno preopoznao pucača, koji je u sudnici imao masku na licu!?
Copyright Milan Beko/Printscreen b92

Apelacioni sud u Beogradu nakon razmatranja žalbi tužilaštva i odbrane na prvostepenu presudu kojom je Aleksandar Zdravković osuđen na devet godina zatvora zbog pokušaja ubistva biznismena Milana Beka odlučio je da otvori pretres u drugostepenom postupku i sam izvede ključne dokaze, nakon čega će doneti pravosnažnu presudu.

Pretres je zakazan za 16. decembar, rekla je za Tanjug portparolka suda Mirjana Piljić.

Zdravković je osuđen za krivično delo "teško ubistvo u pokušaju", jer je zajedno sa NN licem pokušao da ubije Beka, kao i jer je umišljajem doveo u opasnost i život njegovog vozača Dragana Dragaša.

Ovaj događaj odigrao se u novembru 2014. godine ispred Bekove kuće na Senjaku, kojom prilikom je Beko teško ranjen. Apelacioni sud sada mora da donese pravosnažnu presudu jer je prvu prvostepenu već jednom ukidao.

Beko je na poslednjem suđunju, prema pisanju Telegrafa, pred izricanje prvostpeen presude početkom aprila ove godine, rekao da je s protekom vremena sve uvereniji da je Zdravković osoba koja je pucala na njega, a da u svom najbližem okruženju kaže “da on je taj”.

Zdravković, koji je u sudnici tom prilikom nosio zaštitnu masku, kao i svi prisutni, ponovio da nema veze sa tim događajem i da biznismena može slobodno da pogleda u oči.

Prema optužnici, NN lice je mobilnim telefonima "specijala" javljalo Zdravkoviću put i kretanje Bekovog vozila. Kada su stigli ispred Bekove kuće na Senjaku, optuženi je prišao vozilu u kome su se nalazili Beko i njegov vozač i iz neposredne blizine, iz revolvera „magnum 357“ najpre pucao u prednji deo zadnjeg stakla vozila, iza suvozača, a zatim ispalio projektil u zadnji donji kvadrant stakla suvozačevih vrata.

Potom je iz pištolja marke „Sig Sauer“ model R210 ili „Zbrojevka 75“ ispalio treći projektil u pravcu sedišta vozača, a projektil je udario u plastiku kasete između vozačevog i suvozačevog sedišta sa desne strane. Beko je, međutim, uspeo da se okrene leđima prema vozaču, a zatim je sa obe noge udario u suvozačeva vrata i iskočio iz vozila.

Optuženi je, prema optužnici, u kratkom vremenskom razmaku pištoljem marke „Sig Sauer“ model R210 ili „Zbrojevka 75“ sa dva ispaljena projektila pogodio Beka dok je stajao pored vozila, nanevši mu jednu prostrelinu na levoj bočnoj strani trbuha sa izlaznom ranom na prednjoj desnoj strani trbuha.

Drugim projektilom mu je naneo prostrelinu na levoj bočnoj strani trbuha sa izlaznom ranom na donjem unutrašnjem delu desnog preponskog predela, nakon čega je biznismen pao na tlo, a zatim ga pogodio i trecim projektilom nanevši mu prostrelinu mekog potkožnog tkiva u gornjem delu desnog lopatičnog predela.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike