"Autom neko da udari kuče, pa bi dobio veću kaznu": Nastavnik pedofil iz Tutina osuđen na tri godine zatvora

07.12.2021

19:29

0

Ovaj nastavnik fizičkog u Osnovnoj školi "Rifat Burdžević Tršo" uhapšen je u januaru 2019. godine

"Autom neko da udari kuče, pa bi dobio veću kaznu": Nastavnik pedofil iz Tutina osuđen na tri godine zatvora
Ilustracija - Copyright Profimedia

Osman Ademović (67), iz Tutina, pravosnažno je osuđen na tri godine zatvora zbog obljube maloletne učenice, što je i potvrdio Vrhovni kasacioni sud, odbivši zahtev njegovog branioca za zaštitu zakonitosti.

Ovaj nastavnik fizičkog u Osnovnoj školi "Rifat Burdžević Tršo" uhapšen je u januaru 2019. godine, nakon što se jedna učenica požalila i ispričala majci da je Ademović od septembra 2017. seksualno zlostavlja u školi, neprikladno dodiruje, zbog čega ga je, posle prijave, tužilaštvo optužilo za nedozvoljene polne radnje.Nakon istrage i godinu dana suđenja, njega je Viši sud u Novom Pazaru prvostepeno osudio na 18 meseci zatvora, što je izazvalo burne reakcije porodice devojčice i javnosti.

- Autom neko da udari kuče, pa bi dobio veću kaznu, a ne da dve godine zlostavlja devojčicu. Sramota - poručio je deda učenice nakon izricanja presude, prenose Novosti.

Nakon žalbe Višeg tužilaštva, tu presudu je Apelacioni sud u Kragujevcu ukinuo i naložio novo suđenje. U ponovljenom postupku, nastavniku je izrečena duplo veća zatvorska kazna, a tu presudu je Apelacioni sud potvrdio.

Na presude Višeg i Apelacionog suda branilac osuđenog je podneo zahtev za zaštitu zakonitosti. On je tražio da se odluke preinače i njegov klijent oslobodi ili da se naloži novo suđenje, ali pred drugim predsednikom veća, koji je Vrhovni kasacioni sud, nakon razmatranja navoda zahteva, odbio kao neosnovan.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Novosti

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike