Ako su Belivuk i Miljković negirali krivicu zašto je crnogorski tužilac zadovoljan saslušanjem? Katnić dobio što je hteo

02.12.2021

11:46

0

Osumnjičeni su negirali tri ubistva, saslušani su uz prisustvo crnogorskog tužioca Saše Čađenović

Ako su Belivuk i Miljković negirali krivicu zašto je crnogorski tužilac zadovoljan saslušanjem? Katnić dobio što je hteo
katnic belivuk miljkovic - Copyright ATAImages/ A.A./Printscreen

Glavni specijalni tužilac u Crnoj Gori, Milivoje Katnić, rekao je da je tamošnje tužilaštvo uradilo sve što je bilo potrebno vezano za saslušanje Veljka Belivuka i Marka Miljkovića u Beogradu. On je naveo da je procedura sasvim ispoštovana, i da se stiču uslovi za nastavak postupka.

- To je, inače, jedna procedura, koja je predviđena i sve je dostavljeno što je trebalo da bude u ovoj fazi postupka. A radi se o fazi postupka koja se tiče naredbe za sprovođenje istrage, gde se ukaže šta im se stavlja na teret i iz kojih dokaza to proizilazi. Ne može da se desi da oni prvo gledaju dokaze pa da iznose odbranu, to nije predviđeno - rekao je Katnić.

On je kazao da to nije predviđeno ni po propisima u Crnoj Gori, ni po propisima u Srbiji.

- Domaćini u Srbiji su bili sjajni, urađeno je sve što treba. Mi smo dobili što smo hteli, oni su dali izjave, i stiču se uslovi da se nastavi postupak. Dalje nema prepreka da se sprovodi postupak - istakao je Katnić.

Veljko Belivuk, Marko Miljković, Nebojša Janković i Ratko Živković saslušani su u Tužilaštvu za organizovani kriminal, a na osnovu zamolnice Crne Gore, na okolnosti krivičnih dela izvršenih u toj zemlji.

Osumnjičeni su negirali izvršenje zločina. Oni su saslušani uz prisustvo crnogorskog tužioca Saše Čađenovića.

Belivuk, Miljković, Janković su, kako se navodi, negirali krivicu, a detaljnu odbranu će izneti kada budu dobili sve spise, s obzirom da je sada tek stigla naredba o sprovođenju istrage. Kako se saznaje, osumnjičenima se na teret stavlja izvršenje dva ubistva - Adisa Spahića i Damira Hodžića.

Kriminalnoj organizaciji, čiji je vođa Belivuk sa NN licima, stavlja se na teret i likvidacija Mila Radulovića.

Belivuk, Miljković i Janković su nakon saslušanja vraćeni u Okružni zatvor u Beogradu.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RTCG

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike