Čaba Der ponovo šokirao: Tvrdi da nije ubio biznismena, pa završio u samici!

01.12.2021

12:39

0

Suđenje u drugostepenom postupku je počelo je prošle nedelje. Uskoro bi i on lično, kako otkriva mađarski Blik, trebalo da se pojavi pred sudom

Čaba Der ponovo šokirao: Tvrdi da nije ubio biznismena, pa završio u samici!
Copyright Čaba Der Youtube/Printscreen

Plaćeni ubica Čaba Der, koji je u Srbiji nepravosnažno osuđen na 40 godina zatvora zbog ubistva Nebojše Markovića, pred Apelacionim sudom u Budimpešti počeo je borbu za obaranje presude kojom je u Mađarskoj osuđen na doživotnu kaznu zatvora.

Suđenje u drugostepenom postupku je počelo je prošle nedelje. Uskoro bi i on lično, kako otkriva mađarski Blik, trebalo da se pojavi pred sudom.

- Po mom mišljenju, još uvek nije dokazano da je moj štićenik ubio Lasla V. Nedavno smo prošli kroz svaki od dokaza za koje mislim da su u skladu sa Čabinom odbranom i žalbom koju je podneo. Ti dokazi bili su dostupni i ranije, ali se njima nije bavio prvostepeni sud - rekao je za taj dnevnik Derov adokat Kristijan Gulias. On je naveo da je reč o dva snimka sa sigurnosnih kamera, na kojima se navodno vidi da je na licu mesta bilo nekoliko ljudi.

Iako je Der, posle hapšenja u Pragu, priznao da je ubio mađarskog biznismena, navodno je kasnije povukao priznanje tvrdeći da je to učinio samo da bi ga češke vlasti izručile Mađarskoj, a ne Srbiji.

Mediji navode i da je Čaba prethodnog petka prebačen u samicu, jer je krajem septembra posle desetodnevnog štrajka glađu pokušao da se ubije tako što je zabio sebi sečivo u vrat. Stražari su mu tada spasili život. Međutim, ovo nije bio prvi njegov incident, u januaru je pretukao cimera, napao je zakonske stražare i odbio da skine odeću da bi vio izvršen pretres.

- Više puta je bio u samici, ali izgleda da njega to ne muči. Tako je tokom boravka u samici napisao pismo od 16 stranica koje je pročitano pred Višim sudom u Beogradu kao njegova završna reč pred presudu - podsetili su oni.

 Der koji je posle ubistva Nebojše Markovića u januaru 2019. na Banovom brdu dobio nadimak "nasmejani ubica", priznao je ovu likvidaciju u pismu.

- Pucao sam u Nebojšu Markovića jer sam saznao da je učestvovao u pripremama moje likvidacije, pucao sam u njega preventivno. Meni je bilo važno samo da se obračun ne dogodi na oči njegove porodice. Zbog toga sam, čim sam izašao iz kola, počeo da pucam u njega. Takođe mi je važno bilo i da sve snime kamere, da se moje lice dobro vidi - napisao je Der u pismu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Kurir

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike