Kotorski klanovi broje 105 pripadnika "škaljarske" i 140 pripadnika "kavačke" grupe: Krvavi rat trajao godinama, a sad su svi procesuirani!

29.11.2021

22:51

0

Trinaest optužnica za "škaljarce" i četrnaest za "kavčane"

Kotorski klanovi broje 105 pripadnika "škaljarske" i 140 pripadnika "kavačke" grupe: Krvavi rat trajao godinama, a sad su svi procesuirani!
MUP/Printscreen

Specijalno državno tužilaštvo u Crnoj Gori je za krivična dela organizovanog kriminala podiglo ukupno 73 optužnice protiv 532 fizička lica i 31 pravnog lica.

Na udaru SDT-a našli su se i kriminalni rivali, „kavački“ i „škaljarski“ klan. Kako je nedavno prezentovano iz Specijalnog tužilaštva, samo u četiri predmeta rasvetljeno je: teško ubistvo, dva ubistva i otmica, sprečeno je ubistvo četiri osobe, a sprečena su i ubistva više policijskih službenika Specijalnog policijskog odeljenja i Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala. Takođe, zaplenjeno je i 100 kilograma opojne droge.

U borbi protiv delovanja “škaljaraca” i “kavčana” predmet procesuiranja SDT-a bilo je 245 osoba. U odnosu na 177 osoba, podignuto je 13 optužnica protiv 83 lica koji su pripadnici “škaljarskog klana” i podignuto je 14 optužnica protiv 94 licakoji su pripadnici “kavačkog klana”.

Prema evidenciji SDT-a, broj članova “škaljarskog” klana na čijem je čelu prema podacima istrage Jovan Vukotić je 105, dok kriminalna organizacija “kavačkog” klana čiji su navodi lideri Radoje Zvicer i Slobodan Kašćelan broji 140 osoba.

- Doneto je šest naredbi o sprovođenju istrage protiv 22 lica koji su pripadnici “škaljarskog klana”. Doneto je šest naredbi o sprovođenju istrage protiv 46 lica koji su pripadnici “kavačkog klana” – naveli su iz Specijalnog tužilaštva.

Pored toga, od 01. novembra 2020. godine do 18. februara 2021. godine  Specijalno državno tužilaštvo donelo je 14 naredbi o sprovodjenju istrage protiv 90 fizičkih i tri pravna lica. 

Slobodan Kašćelan in4s.net
 

 

- Za krivična dela organizovanog kriminala doneto je osam naredbi o sprovođenju istrage protiv 55 osoba, za krivična dela visoke korupcije doneto je šest naredbi o sprovođenju istrage protiv 34 fizička i tri pravna lica, kao i jedno proširenje istrage za druga krivična dela- podaci su SDT-a za navedeni period.

BONUS VIDEO:

 

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Dan

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti