Ko su sve bili Veljini saradnici u Crnoj Gori: Policija ispituje "kavčane", na spisku su najopasnija imena

28.11.2021

16:35

0

Crnogorski portal Dan došao je do novih saznanja u istrazi klana Belivuka i Miljkovića

Ko su sve bili Veljini saradnici u Crnoj Gori: Policija ispituje "kavčane", na spisku su najopasnija imena
Marko Miljković i Veljko Belivuk - Copyright Miljković i Belivuk/Pink/Printscreen

Veljko Belivuk zvani Velja Nevolja i Marko Miljković Mesar osumnjičeni su da su počinili tri ubistva u Crnoj Gori - Damira Hodžića, Adisa Spahića i Mila Radulovića i ta zemlja je tražila da budu saslušani pred njihovim Tužilaštvom.

Za to vreme, u okviru istrage su nastavili sa saslušavanjem navodnih članova "kavačkog klana", kojem je Belivukov i Miljkovićev klan bio ogranak u Srbiji, u nameri da istraže sa kim su to zloglasni beogradski kriminalci sejali smrt po Crnoj Gori. Na spisku onih koji se povezuju sa zlodelima nalaze se i imena najopasnijih ljudi i vođa svirepog klana.

U Specijalnom državnom tužilaštvu Crne Gore nastavljeno je saslušanje navodnih članova kavačkog klana, saznaje nezvanično portal Dan. Tako, privođenjem lica koja se povezuju sa ovom grupom, nastavljena je istraga u novom izviđaju zbog sumnji da su "kavčani" svirepo mučili, a zatim nakon toga ubili Mila Radulovića zvanog Kapetan.

Crnogorska policija je opsežnom akcijom, koja je sprovođena duže vremena, otkrila detalje delovanja ove kriminalne organizacije i došla do osnovanih sumnji da su članovi "kavačkog klana" povezani sa izvršenjem teških krivičnih dela.

Kako je ranije pisao portal Dan, prema saznanjima od više izvora bliskih istrazi, po unapred pripremljenom planu Veljko Belivuk, Marko Miljković, Nebojša Janković i Ratko Živković su 14. 10. 2020. godine u Spužu oteli Radulovića, koji se tamo nalazio sa Damirom Hodzićem i Adisom Spahićem.

Dokazi su bazirani na osnovu dokaza prikupljenih preko aplikacije Skaj, gde je presretnuta komunikacija nekih od osoba obuhvaćenih istragom. Kapetan se vodio kao nestalo lice, navodno su ga oteli Belivuk i Miljković kad su u Spužu ubili Spahića i Hodzića.

Kako saznaje crnogorski list, ovom istragom su obuhvaćeni Igor Božović, Slobodan Kašćelan, Radoje Zvicer, Milan Vujotić, Dragan Knežević, Radoje Živković, Veljko Belivuk, Marko Miljković, Nebojša Janković, Ratko Živković, Miloš Radonjić, Duško Roganović i Vladimir Vučković.

Prema nezvaničnim saznanjima portala Dan, nakon što su kavčani ubili Spahića i Hodzića, otetog Radulovića su premestili na teritoriju Kotora. Istraga sumnja da su osumnjičeni uz obmanu, pretnje i fizičku silu od njega iznudili i novac.

Uz nasilničko fizičko postupanje, navodno su naredili Raduloviću da im oda sve informacije vezane za delovanje škaljarskog klana, kriminalne grupe kojoj je on navodno pripadao. Nakon toga, prema navodima istrage, Radulović je ubijen 21. 12. 2020.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Dan

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike