Drugovi Andrijane (17) koja je stradala na pruzi: "Sutra će i vaše dete proći ovuda!"

19.11.2020

13:22 >> 14:23

0

Deca su se okupila u naselju Trošarina, na mestu gde je njihova drugarica poginula, i apelovali da se počne sa dugo obećavanim izmeštanjem pruge iz grada

Drugovi Andrijane (17) koja je stradala na pruzi: "Sutra će i vaše dete proći ovuda!"
Copyright Ilustracija/Foto:Katarina Mihajlović/Prinstcreen Facebook

Školski drugovi i meštani naselja Trošarina u Nišu, gde se u utorak dogodila saobraćajna nesreća u kojoj je  stradala sedamnaestogodišnja Andrijana M., jutros su se u 11.20, tačno u vreme kada se dogodila tragedija, okupili na mestu njene pogibije da bi joj odali poslednju počast.

Oni su na mestu gde je nesrećnu devojčicu udario voz položili vence, i uputili apel da se preduzmu mere kako bi se izbegle ovakve nesreće, s obzirom na to da ona nije prva koja je izgubila život na niškim prugama. Posebno iz razloga što je Niš jedan od retkih gradova čije jezgro presecaju šine, pa su ugroženi i pešaci i vozači motornih vozila, piše Telegraf.

Okupljeni su iz tog razloga nosili transparente sa protestnim porukama, “Sutra će i vaše dete proći ovde” i tražili da se počne sa dugo obećavanim izmeštanjem pruge.

Anđela, drugarica stradale tinejdžerke javno je iznela ovaj zahtev.

– Okupili smo se ovde da tražimo da se izmesti pruga, da naša drugarica bude poslednja kojoj se dogodilo ovako nešto. Želimo da pošaljemo poruku nadležnima da spreči da se ovakve nesreće ponavljaju – kazala je Anđela.

Pročitajte još: Baka devojčice koju je usmrtio voz: “Bože, zašto nam je uze?! Prokleti vozovi!”

Drugovi stradale devojčice su osim venaca, kraj pruge ostavili i pismo kojim su izrazili tugu zbog gubitka mladog života.

– Izgubili smo jako dragocenu osobu, kao što si ti bila. Znaj da nisi bila sama i da ćeš dok smo živi biti sa nama, mislićemo na tebe neprestano, ne možemo da te vratimo ali možemo da te čuvamo u našim srcima koja su ispunjena tugom zbog ovoga što ti se dogodilo. Ostaje nam da verujemo da si sada na boljem mestu sa anđelima kao što si ti i da te oni čuvaju kao i ti nas. Bila si nam mnogo draga i pre svega jako dobra osoba, koja sigurno nije zaslužila tako mlada ovakvu sudbinu, ali mi protiv nje ne možemo, pa tako je ostavljamo Bogu da je kroji za sve nas. Ne želimo i nećemo da te zaboravimo, pa tako budi sigurna da dok je tvoje porodice i nas, tvojih drugova i drugarica, ti ćeš uvek živeti u svima nama. Pogledaj sve nas dole koji smo sada ovde i videćeš da nisi bila sama i da si bila voljena kao što ćeš uvek i biti. Pričaćemo o tebi i pamtićemo te, jer to je najmanje što možemo da uradimo za tebe trenutno a ti si to zaslužila. Nadam se da ti je gore lepo, nedostajaćeš nam previše i iskreno verujem da ćemo se jednog dana na onom svetu svi sresti i ponovo biti zajedno – navedeno je u pismu.

Pročitajte još: Voz usmrtio čoveka kod Raške

Devojčica, koja je za manje od mesec dana trebalo da proslavi punoletstvo, stradala je vraćajući se iz srednje Ekonomske škole. Njeni najbliži kažu da je bila izuzetno dobar učenik, da je volela matematiku i planirala da studira u Budimpešti.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Telegraf.rs

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike