Bivši načelnik Policijske uprave bio "zaštitnik" kavčana: Dijana naložila Šušnjiću da Eleza stavi na mere?

24.11.2021

21:46

1

Hrkalović i Šušnjić su pod istragom za krivično delo trgovina uticajem za koje je zaprećena kazna zatvora do 8 godina

Bivši načelnik Policijske uprave bio "zaštitnik" kavčana: Dijana naložila Šušnjiću da Eleza stavi na mere?
dijana hrkalovic foto sivacki (2) - Copyright 24sedam/ Goran Sivački

Dijana Hrkalović, bivša državna sekretarka u Ministarstvu unutrašnjih poslova koja je saslušana u Tužilaštvu za organizovani kriminal u okviru proširene istrage koja se protiv nje vodi zbog trgovine uticajem, tereti se da je nezakonito naredila da se sluša Darko Elez, a navodno se u prijavi navodi da je to uradila preko bivšeg načelnika Policijske uprave Novi Sad - Milorada Šušnjića kojem je, kako se sumnja, naložila da ga stavi na mere.

Hrkalović je iznela odbranu u kojoj je negirala sve navode iz krivične prijave.

Inače, Hrkalović i Šušnjić su pod istragom za krivično delo trgovina uticajem za koje je zaprećena kazna zatvora do 8 godina.

- Njih dvoje su tako navodno pomagali Elezu da izbegne prijave koje su protiv njega podnošene u MUP Novi Sad. Šušnjić je zataškavao njegova krivična dela i ostalih kavčana. Navodno, reč je o ubistvima, reketiranju, ucenama... Takođe, time što su ga stavili na mere onemogućili su druge Policijske uprave da ga prisluškuju. Dakle, Šušnjić se tereti da je zapravo bio glavni Elezov "zaštitnik" - navodi osoba bliska ovoj istrazi i ističe da je ključan deo prijave taj da je nezakonito stavljen na mere, što znači da za to nije postojao sudski nalog.

Dok je Elez bio na merama, dogodila su se dva ubistva u Novom Sadu. Reč je o Marku Markušu i Draganu Amidžiću Amidži.

Dve nedelje nakon što je Elez izašao iz zatvora, ubijen je Marko Markuš (29). On je izrešetan 24. novembra 2017. godine. Ubistvo se dogodilo kada je završio sa treningom, odnosno, kada je izlazio iz sportskog centra kod hotela "Sajam". Likvidiran je sa sedam metaka. Na gotovo isti način, dve godine kasnije, ubijen je biznismen Dragan Amidžić Amidža (55). On je izrešetan sa 11 metaka u Sremskoj Kamenici.

Osim sa ova dva ubistva, Elez se dovodi u vezu i sa likvidacijama Dragoslava Miše Ognjanovića (57), Strahinje Stojanovića (30), odnosno, njegovo svedočenje bi moglo da reši ova četiri navedena ubistva.

Elez sklopio dogovor

Darko Elez (40), koji je sklopio "dil" sa tužilaštvima BiH i Srbije za manju kaznu zatvora, u Sarajevu je počeo da "otplaćuje dogovor". Otkrio je gde je zakopano telo plaćenog ubice Slaviše Bilinca Bilija, koji je osumnjičen za likvidaciju predsednika Fudbalskog kluba Bežanija Gorana Mijatovića Mite 2006.

Prema nezvaničnim saznanjima, Elez je ispričao da je Bilinac ubijen i zakopan u blizini bob staze na Trebeviću. Narednih dana bi trebalo da se izdaju naredbe za ekshumaciju ukoliko se, prethodno, ispostavi da su tačne informacije koje je istražiteljima dao Darko Elez, preneli su mediji u BiH.

Takođe, očekuje se da će se više znati o njegovim vezama sa Bilijem i drugim zločinima u koje je ovaj plaćeni ubica bio umešan.

Njegov naredni zadatak je da poveže Dijanu Hrkalović i ubistvo advokata Miše Ognjanovića.

Dijana uhapšena zbog sumnje da je uticala na Bagzija

Ona je prvobitno uhapšena zbog sumnje da je uticala na načelnika odeljenja za specijalne istražne metode Dejana Milenkovića da ne dostavi blagovremeno neke izveštaje tužilaštvu u vezi sa ubistvom Vlastimira Miloševića, poznatom kao "ubistvo na šinama", za koje je bio optužen, a kasnije pravosnaznzo oslobođen Veljko Belivuk, koji je sada optužen za najbrutalnija krivična dela kao vođa kriminalne grupe "Principi".

Ovi izveštaji, prema rečima njenih advokata, nemaju veze sa DNK analizama kako se to pojavilo u nekim novinama.

Sve navode krivične prijave Hrkalovićka je negirala na saslušanju u tužilaštvu.

Ona se tereti za krivično delo trgovina uticajem, a Milenković za krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Hrkalovićka je uhapšena u petak 15. septembra nakon zajedničkog rada Tužilaštva i Sektora unutrašnje kontrole MUP-a i iste noći joj je određen pritvor, dok se Milenković brani sa slobode.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Blic

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike