Elez u centru nove istrage: Povezanost sa Dijanom Hrkalović u slučaju ubistva mlade instruktorke?

24.11.2021

07:55

0

Elez nije privođen u novosadsku, ali ni beogradsku policiju, iako su o njegovim aktivnostima, po izlasku iz zatvora u Sremskoj Mitrovici, sa izdržavanja višegodišnje robije, znali gotovo svi

Elez u centru nove istrage: Povezanost sa Dijanom Hrkalović u slučaju ubistva mlade instruktorke?
darko elez5 - Copyright Printscreen/YouTube/FTV

Predistraga koja je započeta u Tužilaštvu za organizovani kriminal fokusirana je na potencijalne veze između bivše državne sekretarke MUP Srbije Dijane Hrkalović, nekadašnjeg načelnika novosadske policije Milorada Šušnjića i osuđivanog kriminalca Darka Eleza.

Povod toga su novi operativni podaci, prema kojima bi Elez mogao da pomogne u rasvetljavanju ubistva Teodore Kaćanski, fitnes-instruktorke iz Novog Sada, u koju je još uvek nepoznati napadač ispalio više od pet metaka.

Elez nije privođen u novosadsku, ali ni beogradsku policiju, iako su o njegovim aktivnostima, po izlasku iz zatvora u Sremskoj Mitrovici, sa izdržavanja višegodišnje robije, znali gotovo svi. 

- Krivična prijava je podneta protiv Hrkalovićeve i Šušnjića, jer postoji osnovana sumnja da su stavili pod operativnu obradu i mere prisluškivanja Eleza, a da za to nisu imali sudski nalog. I ne samo to, ovakav manevar je napravljen da bi se drugim policijskim službama i odeljenjima onemogućio rad upravo na njegovom slučaju. Drugima bi, kako se sumnja, Hrkalovićeva govorila da je već u obradi i da ga ne diraju. - navodi neimenovani izvor "Novosti".

24sedam/ Goran Sivački
 

Dodaje se da za to vreme, dok su policija, odnosno Hrkalovićeva i Šušnjić, "obrađivali" Eleza, on je činio najteže kriminalne aktivnosti.

Elez je, kako navode upućeni, imao bazu u Novom Sadu, gde je reketirao svoje imućnije zemljake iz Istočnog Sarajeva. Iz nekog, samo njima znanog motiva, oni ga nisu prijavljivali policiji, a pretpostavlja se da je glavni razlog njihovog prećutkivanja onoga što im se dešava, strah za njihov i živote njihovih porodica. 

Teodora Kaćanski je, po svemu sudeći, greškom ubijena novembra 2016. godine. Njen momak, Nenad Stević, sa još četvoricom optuženih, u Višem sudu u Novom Sadu odgovara za pokušaj otmice Gorana Cvijetića iz Budisave, za koga sumnjaju da ima veze sa ubistvom devojke.

Prema nezvaničnim saznanjima, Elez nije direktan izvršilac Teodorinog ubistva, ali bi se njegovim svedočenjem moglo doći do rasvetljavanja ovog slučaja. Navodno, on i Cvijetić su, takođe, u dobrim odnosima.

BONUS VIDEO: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Novosti

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike