Misice i starlete u službi kriminala: Veze sa Belivukom i Elezom!

17.11.2021

07:00

0

Interpolova crvena poternica raspisana za Slobodankm Bobom Tošić, nekadašnjom mis Bosne i Hercegovine, a privođene su i starlete

Misice i starlete u službi kriminala: Veze sa Belivukom i Elezom!
kolaž 1 - Copyright Facebook Instagram ATAImages

Slobodanka Boba Tošić, nekadašnja misica Bosne i Hercegovine, nalazi se na Interpolovoj crvenoj poternici, jer je osuđena da je kao članica grupe Darka Eleza pomogla u pokušaju ubistva Đorđa Ždrala 2006. godine u naselju Vranješ u Lukavici kod Sarajeva. Ona, međutim, nije jedina koja je povezana sa kriminalom. Tu su još i Soraja Vučelić, Jelena Krunić i Tamara Đurić, kao i Tijana Maksimović poznatija kao Tijana Ajfon i Milica Živanović zvana Mimi Oro.

Boba Tošić je već dve godine u bekstvu i o njoj ne postoje nikakve informacije. Ima srpsko i bosansko državljanstvo i tražena je kao pripadnica kriminalne organizacije i ubistva.

Ova misica srpskoj javnosti postala je poznata 2008. godine kada je učestvovala u rijaliti programu "Survajver", a poslednje informacije o njoj objavljene su 2017. godine, od kada joj se gubi svaki trag.

Darko Elez / Printscreen Youtube
 

Slobodanka Boba Tošić, da podsetimo, uhapšena je u policijskoj akciji „Lutka“, zajedno sa pripadnikom bosanskog podzemlja Darkom Elezom. Ona je optužena da je u aprilu 2006, po nagovoru Eleza, namamila vođu suparničkog kriminalnog klana Đorđa Ždrala, koga je Elez želeo da likvidira. Zbog ovoga je Tošićeva osuđena na dve i po godine.

Misica je tokom postupka negirala učestvovanje u pokušaju ubistva. Ona je u septembru pobegla iz kućnog pritvora u Han Pijesku, a trebalo je da se javi na izdržavanje kazne. Jedno vreme sumnjalo se da se krije upravo u Srbiji, gde je navodno bila locirana, ali do danas niko to nije zvanično potvrdio niti je uhapšena na području Srbije.

Poternica zbog ubistva

Na poternici se svojevremeno našla i starleta Soraja Vučelić za kojom je 2014. godine policija u Baru raspisala poternicu. Ona je u aprilu 2015. godine u Crnoj Gori privedena na saslušanje o ubistvu Armina Muše Osmanagića.

Printscreen/Facebook/Profimedia
 

Posle sletanja na aerodrom u Tivtu u 19.20 časova, Soraja je prošla pasošku kontrolu, ali je u delu u kojem se preuzima prtljag sačekalo neprijatno iznenađenje. Njoj je, dok je čekala kofer, prišao prišao policajac i tražio joj pasoš. Odvedena je potom u prostoriju gde je sačekala patrolu koja je prevezla u Policijsku upravu u Baru.

Pevačice saslušavane zbog ubistava

Ana Nikolić saslušana je zbog ubistva Dejana Milačića, koji je bio njen telohranitelj. On je ubijen u beogradskom naselju Mirijevo 15. februara 2013. iz zasede, sa pet metaka u glavu, a pevačica je, kao jedan od mogućih svedoka koji bi mogli da pomognu u rasvetljavanju ubistva, dala iskaz u policijskoj stanici. Iste godine, njena koleginica Katarina Ostojić Kaja dala je iskaz povodom ubistva potpredsednika fudbalskog kluba Rudar iz Pljevalja Radmila Mitrovića. Ona je u policiji saslušana, jer je imala ključ od stana u kojem je blizak saradnik braće Šarić ubijen.

Iinspektori su Soraju četiri sata ispitivali o ubistvu Osmanagića, zašto je u tom trenutku bila na moru, s kim se viđala, kao i da li je imala neka saznanja o planiranju likvidacije. Morala je i da pojasni s kim je sve bliska od pripadnika klana pokojnog Luke Ðurovića.

Printscreen/Facebook
 

Inspektori koji rade na slučaju postavljali su joj unakrsna pitanja. Ona se branila i rekla da ne zna ništa o ubistvu i da ne poznaje nikoga iz klana Luke Ðurovića. Posle saslušanja je puštena. Nije bilo potrebe za daljim zadržavanjem.S

Vučelićeva je posle tvrdila da joj crnogorska policija namešta mafijaške priče:

- Ne mogu na svaka dva meseca jedno isto da demantujem. Nema smisla da me Crnogorci ubacuju u bilo kakve kriminalne priče jer je njima dosadno. U Srbiji su prema meni bili korektni kad sam davala izjavu. Prvo, laž je za svedoka. Drugo, laž je za poternicu. Treće, laž je za svedočenje. Dokle? Da li treba da tužim nekog ko bi trebalo da predstavlja zakon, da li su oni svesni da će biti odgovorni ako mi se bilo šta desi zbog gomile laži koje mesecima plasiraju? Neko to čita i poverovaće u te laži - rekla je tada Soraja.

Razlike u iskazima

Soraja je dodala da je pozvala policiju da ih pita kakve su to dezinformacije koje su plasirali, a oni su joj rekli da nisu nikom ništa pričali na tu temu i da ne mogu da kontrolišu šta će da pišu novine i ko daje lažne informacije.

Starleta je sedela u Osmanagićevom restoranu nekoliko trenutaka pre nego što je on usmrćen hicem iz snajpera ispred bašte tog objekta. Prema policijskom izveštaju, Soraja je bila sa dve prijateljice, ali su otišle pre nego što je biznismen ubijen. Zbog toga je policija tražila od kolega u Beogradu da saslušaju Vučelićevu.

Printscreen/Instagram/ticamaksimovic
 

Ona je tad tvrdila da nema šta da kaže, dodajući da Osmanagića poznaje iz Bara i da je tog dana trebalo da od njega preuzme skupoceni „maserati“ zbog snimanja spota u Crnoj Gori. Njen iskaz navodno se nije podudarao sa drugim dokazima i zbog toga je privedena na ponovno saslušanje.

Marko Miljković, poznatiji kao Mesar, koji godinama sarađuje sa Belivukom video je snimke koje je Jelena Krunić, bivša rijaliti zvezda, postavila na svoj Instagram, a vezani su za Veljka, što mu je zasmetalo, pa joj je uputio preteći poziv.

- Da li me čuješ? Mare je. Samo da ti skrenem pažnju na nešto, klipove koje kačiš za Velju, slušaj me, k*rvo, f*kso jedna mala, nemoj da te skupljaju po ulici - pretio je Miljković, a Jelena mu odgovarala psovkama.

Veza sa Belivukom

Jelena, koja je na svoje mreže postavila i fotografiju iz policije, nije jedina koja je dobijala pretnje od Miljkovića. Dobijala ih je i bivša voditeljka i rijaliti učesnica Tamara Đurić.

MUP
 

- Moraš da povedeš verenika, da i njega j*bemo. Kada ćeš dve glave da vratiš za Velju? - govorio je on Tamari.

Posle pretnji, Jelena je novinarima rekla da se ne plaši ni za svoju ni za bezbednost svojih najmilijih i dodala da se plaši samo Boga.

- Nemam problem s tim da iznosim istinu, pa makar me to koštalo i života. Poturili su bombu pod auto mom prijatelju, koga znam 15 godina. To je normalan i porodičan čovek. Slomili su mu i vilicu, tačno znam ko je to uradio. Nadam se da će odrobijati svoju kaznu. - izjavila je Jelena Krunić.

Starleta Tijana Maksimović, poznatija kao Tijana Ajfon, početkom marta, privedena je na saslušanje u SBPOK zbog sumnje da je povezana sa klanom Veljka Belivuka. Njen bivši verenik Milovan Tadić zvani Miksa, uhapšen je zajedno sa Veljom Nevoljom, zbog čega se sumnjalo da je Tijana bila upoznata sa mutnim poslovima svog bivšeg verenika, koji je bio šef Belivukovog obezbeđenja.

Sa njom je takođe zbog povezanosti sa Belivukom, privedena i Milica Živanović, poznatija kao Mimi Oro.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike