Vazura pod istragom zbog izvlačenja para iz kluba, a poznat i po brojnim incidentima: Bio na meti Velje Nevolje i Saleta Mutavog!

12.11.2021

10:37

0

Ovo nije prvi put da se našao u centru neke afere

Vazura pod istragom zbog izvlačenja para iz kluba, a poznat i po brojnim incidentima: Bio na meti Velje Nevolje i Saleta Mutavog!
Copyright MN Press

Miloš Vazura, generalni direktor Fudbalskog kluba Partizan, potom Branko Banović, sportski direktor Biciklističkog kluba Partizan, kao i beogradska sekretarka za sport i omladinu Dragana Bjelović i jedan od savetnika u Sekretarijatu za sport i omladinu Gradske uprave Beograda dobili su krivične prijave po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, navodno zbog nelegalnog "izvlačenja para" iz pomenutog sportskog kluba.

- Istraga se vodi u Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije kako bi se utvrdilo da li su zloupotrebili položaj, odnosno, da li su izvlačili pare preko kluba. Reč je o parama koje se uzimaju prilikom transfera sportista, navodnog nameštanja utakmica, a samim tim i uzimanja para od klađenja na utakmice. Tim povodom, trebalo bi da je naložena finansijska istraga navedenih lica - otkriva izvor blizak istrazi.

Vazura je, nakon informacije da je protiv njega pokrenuta istraga, za medije rekao da je zatečen tom informacijom.

- Stvarno sam zatečen, pokušavam da odgonetnem o čemu se radi. Nisam upoznat sa detaljima, ali ću se u svakom slučaju odazvati pozivu nadležnih organa. Zasada toliko mogu da kažem - rekao je on.

Veljko Delibašić, Vazurin advokat, rekao je da ne može da komentariše informaciju ovog lista zbog čega je protiv njegovog klijenta pokrenuta istraga, ali je rekao da direktor Partizana nije izvršio nijedno krivično delo.

- Vazura nije izvršio nijedno krivično delo. Još nismo dobili poziv tužilaštva, a čim ga dobijemo, sa velikim zadovoljstvom ćemo se odazvati. Sa velikim nestrpljenjem čekamo da skinemo ljagu sa njegovog imena - rekao je Delibašić.

Sukob sa Veljom Nevoljom i Saletom Mutavim

Ovo nije prvi put da se direktor Partizana našao u centru neke afere. Vazura je, podsetimo, na čelo Partizana došao u decembru 2014. godine, ali je u žižu javnosti dospeo 2016. godine nakon što je napadnut ispred stadiona u Humskoj prilikom čega je pretučeno njegovo obezbeđenje, odnosno njegov telohranitelj i vozač, dok je on uspeo da pobegne.

Na snimku napada, koji su tada objavili svi mediji, videlo se kako pokojni Aleksandar Stanković, zvani Sale Mutavi, Veljko Belivuk, zvani Velja Nevolja, i Darko Ristić, poznat kao Meda, prebijaju Božu Kumburovića, člana Vazurinog obezbeđenja, a potom nasrćuu na vozača.

Belivuk, koji je nakon ubistva Saleta Mutavog 13. oktobra iste godine preuzeo vođstvo nad navijačkom grupom "Janjičari", koja je potom preimenovana u "Principi", tada je ispričao da se to sve dešavalo nakon sukoba sa upravom FK Partizan.

Zbog ovog napada Belivuk i Ristić su osuđeni, a Stanković nije bio ni optužen. Vazura je tada na sudu rekao da nije video ko je pretukao člana njegovog obezbeđenja.

Podsetimo, kada je početkom godine uhapšen kriminalni klan Velje Nevolje, njihov bunker, u kom su se okupljali, krili oružje i drogu, otkriven je na stadionu u Humskoj.

Nosio oružje bez dozvole

Vazura je bio uhapšen u maju 2017. godine, kada ga je zaustavila policija na Voždovcu i tom prilikom kod njega pronašla pištolj. S obzirom na to da nije imao dozvolu za nošenje oružja, već samo za držanje, platio je kaznu 400.000 dinara i iskoristio oportunitet, budući da mu je to bio prvi prestup.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Blic

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike