Ponapijali se i hteli u bazen: Gazda ih napao čekićem, dvojica tinejdžera jedva izvukla živu glavu

10.11.2021

22:40

0

Do nasilja je došlo prošle godine na proslavi punoletstva, a vlasniku bazena preti od 10 godina do doživotne robije

Ponapijali se i hteli u bazen: Gazda ih napao čekićem, dvojica tinejdžera jedva izvukla živu glavu
Copyright Profimedia

Prošle godine na proslavi punoletstva u Nišu povređena su dva tinejdžera kada je na njih čekićem nasrnuo gazda bazena nakon kraće svađe. Na današnjem ročištu u Višem sudu šanker M.S., koji je radio te večeri, ispričao je šta je prethodilo jezivom napadu.

M.S. je te večeri, 29. avgusta, angažovala slavljenica da radi u šanku. On je uočio da su se mladi vrlo brzo napili, a prva rasprava je izbila već oko 20 časova između slavljenice i vlasnika bazena oko kupanja jer je bilo mnogo pijanih gostiju. 

Žurka je po njegovim rečima nastavljena, kada je vlasniku prišao mladić koga je slavljenica pozvala da smiri situaciju, ali mu je I.M. (44) posle kraćeg razgovora udario dva šamara. Onda je vlasnik bazena ušao u šank, a ostali su se okupili ispred šanka i došlo je do rasprave u kojoj su obe strane pretile da će pozvati policiju.

- Nakon što je gazda išamarao jednog od gostiju u šanku je bila velika tenzija i sa jedne i sa druge strane. Mislio sam da se gazda bazena sagnuo da smanji muziku ili ugasi svetlo jer su dole bili prekidači. Onda sam video da je uzeo čekić koji je stajao u šanku i da ga drži u ruci - objašnjava šanker.

- U jednom trenutku gazda bazena je iz šanka krenuo ka automobilu kako bi pokazao ostalima da u njemu ima dece koja su pijana. Govorio je da će on da ih vozi kućama jer im nije dobro. Nisam video da li je odmah neko krenuo za njim ili je kasnije došao. Bilo je mračno, videle se se samo siluete ali se čula svađa - dodaje.

Više puta upozoravao roditelje da su deca pijana

Kako navodi I.M. više puta je upozoravao roditelje slavljenice da su deca pijana, a i po prvobitnom dogovoru oko žurke, nije trebalo da bude mnogo alkohola, na šta je majka odgovorila: "da će deca samo praviti koktele".

– Oko 11 sati naredio sam svima da izađu iz bazena, da se ne podave, i tada je izbila prva svađa. U WC-u sam zatekao devojčicu kako sedi sa glavom u šolji i o tome obavestio Ljiljanu, međutim, ona me je uveravala da je devojčica dobro, i odvela ju je da spava u auto na parkingu – objasnio je I.M., pokušavajući da opiše stanje na žurki koje je prethodilo incidentu.

 

Sve je kulminiralo kada je I.M. udario dvojicu gostiju N.A. (17) i Đ.I. (18). N.I. je zadobio tešku telesnu povredu, u momentu nanošenja, opasnu po život, a Đ.I., srećom, samo lakšu povredu - otok tkiva poglavine iznad levog oka sa potresom mozga.

Kako smo ranije pisali, osumnjičeni se branio da nije kriv, te da je njega neko prvi udario.

– Nisam kriv za delo koje mi se stavlja na teret jer sam se dogovorio da žurka traje do 23 sata. Međutim, neki momci su mi prišli i tražili da se žurka produži još dva sata, što nisam hteo da dopustim. Jedan od njih me opsovao, i ja sam ga ošamario. Shvatio sam da će doći do incidenta. Ušao sam u šank i ugasio muzik, međutim, u tom trenutku 20 pijanih momaka prišlo je šanku i počelo sa mnom da se raspravlja. Pokušavao sam da zovem policiju, ali nisam mogao da se setim broja – kazao je I.M.

– U jednom trenutku osetio sam blesak, neko me je udario, mislio sam da mi je oko povređeno. Zamahnuo sam i verovatno povredio momke – dodao je on.

Optužnicom Višeg javnog tužilaštva njemu se stavlja na teret da je sa umišljajem pokušao da usmrti dvojicu tinejdžera, odnosno da je izvršio krivično delo teško ubistvo u pokušaju za koje je zaprećena kazna od 10 godina do doživotne robije.

Dr Dragana Aranđelović, stalni sudski veštak iz oblasti neuropsihijatrije, rekla je da je nakon analize dokumentacije i pregleda I.M. u pritvoru zaključila da su afekat straha sa uplivom afekta gneva bili vodilje ponašanja okrivljenog u samoj delikatnoj situaciji. Ona je ocenila da su afekti bili srednjeg stepena intenziteta, ali ne i jaki.

Bonus video:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Kurir

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike