Vlasnik lokala u Niškoj Banji na žurki čekićem tukao tinejdžere, na sudu rekao da nije kriv!

21.05.2021

12:09 >> 12:21

0

Autor: M. Kositć

Jedan od tinejdžera bio je u kritičnom stanju zbog preloma lobanje, dok je drugi prošao sa lakšim povredama

Vlasnik lokala u Niškoj Banji na žurki čekićem tukao tinejdžere, na sudu rekao da nije kriv!
Copyright Profimedia

Vlasnik lokala sa bazenom u Niškoj Banji Ivica M. (44), koji se tereti za pokušaj ubistva jer je na proslavi rođendana 17-godišnje devojčice čekićem zadao više udaraca u glavu dvojici tinejdžera, pred sudom se izjasnio da nije kriv.

On je jednom od tinejdžera, koji su bili gosti na proslavi, slomio čekićem lobanju, te je dečak bio u kritičnom stanju, dok je drugi prošao sa lakšim povredama.

– Nisam kriv za delo koje mi se stavlja na teret jer sam se dogovorio da žurka traje do 23 sata. Međutim, neki momci su mi prišli i tražili da se žurka produži još dva sata, što nisam hteo da dopustim. Jedan od njih me opsovao, i ja sam ga ošamario. Shvatio sam da će doći do incidenta. Ušao sam u šank i ugasio muzik, međutim, u tom trenutku 20 pijanih momaka prišlo je šanku i počelo sa mnom da se raspravlja. Pokušavao sam da zovem policiju, ali nisam mogao da se setim broja – kazao je Ivica M.

Optuženi je u svojoj odbrani naveo da je tog trenutka uzeo prvo što mu je palo pod ruku, jedan čekić, i izašao do auta gde su stajali pijani dečko i devojka.

– U jednom trenutku osetio sam blesak, neko me je udario, mislio sam da mi je oko povređeno. Zamahnuo sam i verovatno povredio momke – pravdao se Ivica.

On je kazao da je pre žurke majka slavljenice došla da se sa njim dogovori oko detalja. Donela je, kako je naveo, sokove i pivo, i rekla da su roditelji zaduženi za to da sve prođe u najboljem redu.

– Sutradan, ped žurku, devojčicina majka Ljiljana donela je žestoka pića i led, a ja sam rekao da je to previše alkohola. Uveravala me da je to za koktele i da neće biti problema. Preko dana je sve bilo u redu, ali kako je padala noć, deca su se sve više opijala. Video sam momka kako leži na podu bez svesti. Moja greška je što tada nisam prekinuo žurku – rekao je optuženi koji se tereti za pokušaj ubistva.

Dodao je da je majku slavljenice, Ljiljanu, više puta upozoravao da su deca pijana.

pročitajte još:
pročitajte još:

– Oko 11 sati naredio sam svima da izađu iz bazena, da se ne podave, i tada je izbila prva svađa. U WC-u sam zatekao devojčicu kako sedi sa glavom u šolji i o tome obavestio Ljiljanu, međutim, ona me je uveravala da je devojčica dobro, i odvela ju je da spava u auto na parkingu – objasnio je Ivica M., pokušavajući da opiše stanje na žurki koje je prethodilo incidentu.

Kako je dodao, posle svega toga prišla mu je slavljenica i molila ga da je pusti da se još jednom okupa u bazenu, što joj je i dozvolio.

Za njom su u bazen poskakala i ostala deca, zbog čega je, kako kaže Ivica, ušao u šank i ugasio muziku.

Na pitanje sudije zašto nije pozvao policiju na vreme, on je kazao da bi policija došla tek pola sata nakon poziva.

– Puna dva sata sam bio pod pritiskom da se nekome nešto ne desi i pokušavao da dobijem policiju, ali nisam mogao da se setim broja – dodao je optuženi u svoju odbranu.

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike