Džonić pištolj kupio da zaštiti roditelje? Menjao iskaze o oružju kojim su ubijeni Đokići

09.11.2021

11:30

0

Dodatna veštačenja pokazaće da li u navodima osumnjičenog za ubistvo porodice Đokić ima makar trunka istine

Džonić pištolj kupio da zaštiti roditelje? Menjao iskaze o oružju kojim su ubijeni Đokići
Copyright 24sedam/M.K.

Goran Džonić, tokom ponovnog četvoročasovnog saslušanja, često je menjao iskaz, posebno u pogledu oružja kojim je porodica Đokić usmrćena, a dodatna veštačenja će pokazati da li u njegovim navodima ima bar malo istine.

Džonić, glavnoosumnjičeni za ubistvo tročlane porodice Đokić, navodno je kazao da iz njegovog pištolja “bereta“, pronađenog nakon što je uhapšen u porodičnoj kući njegove supruge u Aleksincu, nije uopšte pucano, jer je oružje, navodno, tehnički neispravno.

– Rekao je da je pištolj nabavio kako bi zaštitio roditelje, jer su devizni penzioneri, pa su mogli da postanu meta pljačkaša. Naveo je i da ga oružje uopšte nije interesovalo, kao i da se pokvarilo. Međutim, pritisnut dokazima, priznao je da se taj kvar sastojao u tome što je pištolj zarđao. Ti navodi ga dodatno inkriminišu iz jednostavnog razloga - zato što je on vrlo vičan majstor, “svaštar”, sposoban da popravi mnoge stvari - kažu sagovornici upoznati sa slučajem.

24sedam
 

Pored ostalog, i svoj motor je popravljao, pa je sasvim jasno da ako je bio u stanju da radi na složenom sistemu, bez ikakvih problema mogao je da i pištolj dovede u funkcionalno stanje. Veštačenje će pokazati da li je iz tog pištolja pucano, ali je nesporno da je mogao da ga popravi ako je to hteo.

On je izjavio da mu je posle zločina pištolj vraćen, ali bez metaka. Kako je naveo, nakon nekoliko dana našao je metke u svom poštanskom sandučetu. Ispričao je da je gledao dva meseca na internetu kako se rasklapa pištolj i da nije nikako uspeo da shvati kako se rastavlja, dok je već u narednom trenutku ponosno odgovorio da pištolj zna u mraku da rastavi i sastavi za par sekundi.

Takođe, za deo novca koji je pronađen u njegovom stanu, odnosno 10.000 evra, tvrdi da je dobio u paketu na kućnu adresu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Pink

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike