Novi detalji sa saslušanja i nove laži: Džonić otkrio kako mu je novac podmetnut

09.11.2021

08:40

0

Autor: M. Kostić

Džonić tvrdi da mu je sve podmetnuto, da je metke našao u kućnom sandučetu

Novi detalji sa saslušanja i nove laži: Džonić otkrio kako mu je novac podmetnut
Džonić Goran - Copyright Facebook/Džonić Goran

S obzirom na to da je Goran Džonić tokom ponovnog četvoročasovnog saslušanja često menjao iskaz, posebno u pogledu oružja iz koga je porodica usmrćena, veštačenje će pokazati da li u njegovim navodima ima bar malo istine. 

Džonić je kazao da iz njegovog pištolja „bereta“, pronađenog nakon što je uhapšen u porodičnoj kući njegove supruge u Aleksincu, nije uopšte pucano, jer je, navodno, oružje tehnički neispravno.

24sedam/Goran Sivački/Pixabay/Facebook
 

 

- Kazao je da je pištolj nabavio kako bi zaštitio roditelje, jer su devizni penzioneri, pa su mogli da postanu meta pljačkaša. Kazao je i da ga oružje uopšte nije interesovalo, te da se pokvarilo. Međutim, pritisnut dokazima, priznao je da se taj kvar sastojao u tome što je pištolj zarđao. Ti navodi ga dodatno inkriminišu iz jednostavnog razloga - zato što je on vrlo vičan majstor, „svaštar“, sposoban da popravi mnoge stvari. Između ostalog, i svoj motor je popravljao, pa je sasvim jasno da ako je to bio u stanju, s obzirom na to da se radi o složenom sistemu, moga je bez ikakvih problema da i pištolj dovede u funkcionalno stanje. Veštačenje će pokazati da li je iz tog pištolja pucano, ali je nesporno da je mogao da ga popravi ako je to hteo – navode naši sagovornici upoznati sa ovim slučajem.

Džonić je izjavio da mu je posle zločina pištolj vraćen, ali bez metaka. Kako je naveo, nakon nekoliko dana metke je našao u svom poštanskom sandučetu. Ispričao je da je gledao dva meseca na internetu kako se rasklapa pištolj i da nije nikako uspeo da shvati kako se rastavlja, dok je već u narednom trenutku ponosno odgovorio da pištolj zna u mraku da rastavi i sastavi za par sekundi.
Takođe, za deo novca kojji je pronađen u njegovom stanu, odnosno 10. 000 evra, tvrdi da je dobio u paketu na kućnu adresu.

Advokati odbrane ostalih osumnjičenih, Filip Domazet, koji brani Džonićeve sinove, i Mladen Magdalinić, branilac braće Jojki, podneli su žalbu na rešenje o pritvoru, zahtevajući da se u nastavku postupka njihovi klijenti brane sa slobode, a odluka suda se očekuje.


Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike