Novi dokazi protiv Džonića: Veštačenje Džonićevog mobilnog telefona dokazuje jednu stvar

08.11.2021

06:24

0

Ovo veštačenje Džonićevog mobilnog telefona biće još jedan dokaz da je zločin planirao do detalja

Novi dokazi protiv Džonića: Veštačenje Džonićevog mobilnog telefona dokazuje jednu stvar
Goran Džonić - Copyright Foto: Facebook/Printscreen

Osumnjičeni Goran Džonić, za trostruko ubistvo Gorana, Gordane i Lidije Đokić dan pre zločina bio je na mestu gde će kasnije zapaliti njihov "pasat" pokazalo je veštačenje baznih stanica.

 On je tog dana odvezao žuti skuter i pešice se vratio dva kilometra do mosta u Tešici. Tu je pozvao prvog komšiju svog sina da dođe po njega rekavši mu da mu se pokvari motor. Nesrećni mladić ne znajući da će kasnije biti upleten u zločin otišao je po Džonića. Momak je saslušan u Tužilaštvu i prema njegovim rečima Goran je "delovao normalno, ništa nije ukazivalo da planira tako jeziv zločin"- objašnjava sagovornik lista "Blic."

U sredu je u Tužilaštvu svedočio mladića iz sela koji ga je 26. seprtembra vozio od Tešice do Moravca.

- On ga je toga dana pokupio kod mosta u Tešici jer mu je Džonić rekao da mu je motor kod majstora, a majstor je kasnije naveo da mu je popravljao motor još u avgustu, zbog čega se sumnja da je Džonić tog dana došao u Tešicu da sakrije skuter na mestu gde će iste noći, posle ubistva Đokića, zapaliti njihov pasat. Ovu sumnju dodatno pojačava podatak da je most u Tešici svega dva kilometra od mesta gde je nađen zapaljen pasat kao I da je Džonićev skuter snimljen u noću ubistva oko četiri časa iza ponoći kako se iz Tešice vraća ka Moravcu, putem kojim je prethodno, dva časa ranije prošao "pasat" Đokića koji je verovatno on vozio - dodaje naš sagovornik.

Ovo veštačenje Džonićevog mobilnog telefona biće još jedan dokaz da je zločin planirao do detalja.

Foto: 24sedam/Facebook/Printscreen
 

 

- Dok je bio na pecanju razrađivao je plan. Čak i nakon ubistva pozvao je svog druga da zajedno idu na pecanje. Tokom informativnih razgovora u policiji se pravio lud. Nepovezano pričao, a Đokiće hvalio. Inspektorima se nakon ubistva javio majstor koji je rekao da je Džoniću napravio cev za traktora, ali se kasnije ispostavilo da je prigušivač. U policiji je saslušan i čovek kome je osumnjičeni nakon ubistva Đokića vratio dug od 8.000 evra što je dodano bacilo senku na njega - kaže naš izvor.

Podsećanja radi,sumnja se da je tročlanu porodica Đokić 26. septembra oteo, ubio i zapali rođak Džonić. Njihova spaljena tela pronađena su 2. oktobra na mestu zvanom Dudine bare u ataru Moravca. Međutim, Džonić je u zločin uvukao i sinove, ali i braću sa kriminalnim dosijeo poznate po nadimku Jojke.

- Kada je shvatio šta je uradio molio je istražitelja da mu puste sinove tvrdeći da nemaju veze sa zločinom - dodaje naš izvor.

Goran, Gordana i Lidija Đokić nestali su 26. septembra, a njihova spaljena tela pronađena su 2. oktobra na mestu zvanom Dudine bare u ataru Moravca.

- Oni su ubijeni hicima iz pištolja nakon čega su njihova tela dovučena do rupe u koju su ubačena i zapaljena. Na mestu na koje su forenzičari iskopali projektile i našli čaure, nađen je i jedna ženski privezak koji je pripadao ili Gordani ili Lidiji. Sumnja se da je on otpao prilikom odvlačenja tela do petnaestak metara udaljene rupe u koju su ubačena - kaže naš izvor.

Prema nezvaničnim saznanjima, isključuje se mogućnost da je privezak pripadao nekoj drugoj ženskoj osobi.

Zbog sumnje da je počinio monstruozni zločin uhapšen je penzionisani vatrogasac Goran Džonić, brat od tetke ubijenog Đokića. Iako su kasnije uhapšeni i dva Džonićeva sina Milan i Stefan, koje je od neprimerenim izjavama uvukao u krivično delo, kao i dvojica braće zi Moravca K.M. i A.M. koji su poznati pod nadimkom Jojke, za sada svi dokazi vezuju jedini Džonića sa teškim ubitstvom za koje je zaprećena i doživotna robija.

U Tužilaštvu je saslušana i Džonićeva supruga koja je rekla da joj je suprug saopšto da ide na pecanje na dan kada su ubijeni Đokići.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Blic

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike