Ubijen u garaži u Belvilu: Određen pritvor osumnjičenima za ubistvo Bojana Mirkovića!

22.11.2020

08:03 >> 21:58

0

Dve osobe se terete za krivično delo teško ubistvo i preti im kazna doživotnog zatvora

Ubijen u garaži u Belvilu: Određen pritvor osumnjičenima za ubistvo Bojana Mirkovića!
Copyright TANJUG/ FOTO PRIVATNA ARHIVA/

Dvoje osumnjičenih za ubistvo Bojana Mirkovića (34), navodno bliskom “škaljarskom klanu” i nedavno ubijenom “Pink panteru” Aleksandr Šarcu, u beogradskom naselju Belvil saslušani su dnaas u Višem javnom tužilaštvu.

Viši sud u Beogradu  večaras je odredio pritvor do 30 dana osumnjičenima za saučešće u ubistvu I.N. (39) i B.K. (37).

Prema B.K. pritvor je određen po svim zakonskim osnovima, zbog opasnosti od opasnosti od bekstva, da ne bi uticao na svedoke, da ne bi ponovio krivično delo, kao i zbog uznemirenja javnosti, rekla je za Tanjug portparolka suda Tatjana Tešić.

Za I.N. pritvor je određen da ne bi uticao na svedoke, da ne bi ponovio krivično delo i zbog uznemirenja javnosti, dodala je Tešićeva.

Njih dvojica, zajedno sa još jednim licem čija je identifikacija u toku, terete se za krivično delo teško ubistvo na svirep i podmukao način saizvršilaštvu, rekla je ranije  portparol tužilaštva Irena Bjeloš.

Pročitajte još:Jedan išao u izviđanje, drugi prenosio drogu: Karabinjeri ih pohapsili tovarom hašiša 

Podsetimo, Bojan Mirković (34) ubijen je 12.novembra, oko 15.25 sati u garaži zgrade u Ulici Đorđa Stanojevića na Novom Beogradu. Maskirani napadač napravio mu je sačekušu ispred lifta u garaži i u njega sasuo šest metaka iz pištolja. Mirkovićevo telo je pronašao slučajno čovek koji se dovezao kolima i parkirao se u blizini. Ubijeni Mirković je od ranije poznat policiji, a o njemu se navodi da je bio prijatelj ubijenog “Pink pantera” Aleksandra Šarca i član kriminalne grupe bliske “škaljarskom klanu”.

Navodno su njih dvojica bili zaduženi za logistiku i nabavku vozila koje je „škaljarski“ klan koristio za likvidacije, ali i za ubacivanje prljavog novca u legalne tokove.Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je juče da država zna ko je izvršio jučerašnje ubistvo i da se za njim traga.

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike