Džonić hteo da se nagodi: Reći ću gde su pare ako me pustite iz pritvora!

01.11.2021

22:53

1

"Naravno da je takav drzak predlog odbijen. Čini se da je Džonić zaboravio da je policija saznala da je pred hapšenje planirao bekstvo na Hilandar" , kaže izvor iz istrage

Džonić hteo da se nagodi: Reći ću gde su pare ako me pustite iz pritvora!
Džonić Đokići - Copyright 24sedam

Goran Džonić (59), koji je u ataru sela Moravac 26. septembra streljao porodicu Đokić i iz njihovog "pasata" ukrao oko 100.000 evra, od kojih je policija našla 43.500, poručio je tužiocu da je spreman da kaže gde je sakrio ostatak novca! On je naglasio da ima samo jedan uslov pre nego što kaže gde su te krvave pare, a to je da ga tužilac pusti da se brani sa slobode?!!

Prema rečima izvora bliskog istrazi, okrivljeni Goran Džonić, po vemu sudeći, gledao je mnogo holivudskih filmova u kojima i najgore ubice daju veliki novac i onda izađu na slobodu.

- Džonićev bezobrazluk je dostigao vrhunac kada je došao na ideju da tužiocu koji vodi slučaj ubistva predloži nagodbu. Naime, Džonić je iz pritvora poručio da će reći gde je zakopao ostatak novca koji je ukrao nakon što je ubio i spalio rođake Đokiće. Međutim, kako je rekao, pre nego što to učini, mora da dobije garanciju da će biti pušten na slobodu - rekao je sagovornik i dodao:

- Naravno da je takav drzak predlog odbijen. Čini se da je Džonić zaboravio da je policija saznala da je pred hapšenje planirao bekstvo na Hilandar i da je u poslednjem trenutku sprečen u tome.

Osim toga, naveo je izvor iz istrage, osumnjičeni nikako i nikada ne može biti pušten iz pritvora jer je policija sakupila dovoljno materijalnih dokaza koji ukazuju da je on monstruozni ubica.

- Njegovi otisci su nađeni na mestu ubistva. Zatim, na "bereti", iz koje su ubijeni Goran, Gordana i Lidija, a koju je, prema svom priznanju, sakrio u dimnjak ženine kuće. Ključni dokazi su svakako i njegovi otisci na vreći u kojoj je bilo 43.500 evra, a koju je zakopao u dvorište svog sina Stefana. Ne treba zaboraviti i to da je upravo u toj kesi nađena i priznanica na 10.000 evra, koju je Džoniću izdao njegov rođak Goran kada mu je pozajmio taj novac. Verujemo da je taj dug bio razlog zbog kog je Goran Džonić oteo, ubio i spalio porodicu Đokić - rekao je on.

Podsetimo, kako je u prvom trenutku sam Džonić posle hapšenja ispričao, on je mesecima planirao ubistvo bliskih rođaka.

- Tog 26. septembra poneo sam kantu s gorivom, sačekao Đokiće na zabačenom delu puta i zamolio ih da me odvezu do Dudinih bara u Moravcu, na obali Južne Morave, jer mi je tamo skuter ostao bez benzina. Seo sam na zadnje sedište, pored Lidije, njih troje su se nešto šalili i smejali. Kad smo stigli, izašao sam iz Đokićevog auta, prišao njegovim vratima da mu, kao, zahvalim, pa sam tada izvukao pištolj i pucao mu pravo u čelo, dva puta - rekao je i dodao:

- Snaja Gordana i mala Lidija su u panici vrištale, pokušale su da pobegnu, pa sam i njih pobio sa po dva metka. Tela sam onda bacio u jamu, polio onim benzinom koji sam poneo i spalio...
Okrivio sinove i komšije

24sedam/Goran Sivački/Facebook
 

Istraga je utvrdila da je osumnjičeni nakon ubistva seo u Đokićev "pasat" i odvezao ga do stare separacije u Tešici, gde je uzeo novac iz gepeka, spalio vozilo i seo na skuter koji je prethodnog dana tamo sakrio. Odvezao se u Moravac i usred noći na imanju svog sina zakopao pare, a sutradan je u kući svoje supruge u Aleksincu, u dimnjaku, sakrio pištolj kojim je pobio Đokiće.

Džonić je uhapšen 21. oktobra i on je najpre priznao zločin i do detalja ga opisao. Međutim, ubrzo je zatim promenio iskaz, pa je u sve umešao svoje sinove Milana i Stefana, pričajući da su oni krivci. Potom je u priču uvukao braću Kostadina i Konstantina Miloševića iz Moravca, poznatije kao braću Jojke, tvrdeći da su ga njih dvojica ucenila i prisilila da tipuje rođake i namami ih u zamku. Svima je određen pritvor.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Informer

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike