Žena i majka Gorana Džonića biće saslušane u sredu: Da li će Suzana ponoviti iskaz iz policije?

01.11.2021

19:39

0

U sredu bi trebalo da svedoče i kolege Milana Džonića, jednog od Goranovih sinova, koji radi u vatrogasnoj brigadi u Nišu

Žena i majka Gorana Džonića biće saslušane u sredu: Da li će Suzana ponoviti iskaz iz policije?
Suzana dzonic foto sivacki - Copyright 24sedam/Goran Sivački

Suzana, supruga osumnjičenog Gorana Džonića za ubistvo porodice Đokić, prema nezvaničnim informacijama, trebalo bi da bude saslušana u sredu. Tada bi trebalo da svedoči i majka Gorana Džonića.

U sredu bi trebalo da svedoče i kolege Milana Džonića, jednog od Goranovih sinova, koji radi u vatrogasnoj brigadi u Nišu i koji je, kako je ranije dokazano, bio na poslu kao i njegov brat Stefan, pripadnik Vojske Srbije koji se u noći ubistva nalazio u zoni kopnene bezbednosti.

Svedočenje očekuje i ukućane braće Kostantina i Kostadina Miloševića. poznatijiih kao braća Jojke, čiji je alibi takođe potvrđen,  jer su ih snimale kućne kamere u vreme ubistva.

Džonić je ranije govorio kako se brine za sudbinu sinova koji su znatno potreseni, jer su očigledno uvučeni u slučaj trostrukog ubistva. Njihov izlaz na slobodu očekuje se posle odluke Višeg suda u Nišu.

Goran Džonić i njegovi sinovi, da podsetimo, nalaze se u pritvoru zbog sumnje da su umešani u ubistvo porodice Đokić iz Aleksinca. Gorana Džonića i njegove sinove Milana i Stefana. koji su osumnjičeni za teško ubistvo bliskih rođaka Gorana Đokića, njegove supruge Gordane i ćerke Lidije (25), brane različiti advokati.

Porodica Džonić je za Goranove sinove angažovala advokata, ali ne i za njega, pa on ima branioca po službenoj dužnosti koga plaća država.

U noći između 26. i 27. septembra kada su oteti, ubijeni i spaljeni Goran (57), Gordana (56) i Lidija (26) Đokić iz Aleksinca, osumnjičeni Goran Džonić, svoje odsustvo iz kuće članovima porodice opravdao je odlaskom na noćno pecanje.

24sedam/Goran Sivački/M.K. Facebook Printscreen
 

- Rekao je da ide na pecanje. Ništa nije bilo neuobičajeno jer inače ide na noćna pecanja. Kući se vratio baš kasno - ispričala je Suzana istražnim organima.

Ona nije bila upoznata sa namerama svog muža, niti je nakon monstruoznog zločina znala ko bi mogao biti počinilac, zbog čega joj nije određivan pritvor.

Posle Džonićevog hapšenja, ona je poligrafski testirana. Utvrđeno je da govori istinu i da zaista nije znala ništa o zločinu. Ona je istražiteljima rekla i da su kobne noći obojica njenih sinova Stefan i Milan bili na svojim radnim mestima u Kopnenoj zoni bezbednosti kod Medveđe i u vatrogasnoj stanici u Aleksincu i da ni na koji način nisu mogli da budu u Moravcu, a da se njihovo odsustvo sa posla ne primeti.

Džonić je uhapšen 21. oktobra i osumnjičen za teško ubistvo, nakon što je u voćnjaku njegovog sina Stefana, pripadnika Vojske Srbije, koji je u to vreme bio službeno odsutan, policija našla oko 43.000 evra koje su otete Đokiću. Pretpostavka je da ih je Džonić tu zakopao jer je samo njegov DNK nađen na parama i vreći.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Kurir/Blic

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike