Bosanski svedok saradnik uhapšen u Tivtu: Motrio na "kavčanina"

01.11.2021

13:29

0

inspektori utvrđuju da li je Memović dobio nalog da ga prati

Bosanski svedok saradnik uhapšen u Tivtu: Motrio na "kavčanina"
Hajrudin Memović - Copyright Foto: Youtube / Printscreen

Hajrudin Memović, svedok saradnik u procesu protiv sarajevske grupe predvođene Zijadom Turkovićem, priveden je u Tivtu.

Crnogorski mediji pišu da je priveden pod lažnim prezimenom, ali i da nije imao dozvolu za privremeni boravak.

U daljoj istrazi kod Memovića je pretresom stana pronađen kriptovani telefon u kojem je otkrivena komunikacija putem sms poruka.

Istražni organi utvrđuju da li je pratio kroz Tivat jednu osobu koja je prema evidenciji policije navodno bliska kavačkom klanu.

Kako se saznaje, inspektori utvrđuju da li je Memović putem komunikacije koja se odvijala preko telefona dobio nalog da prati ovo lice.

Prema nezvaničnim saznanjima, Memović je nakon saslušanja u ODT Kotor i Osnovni sud Kotor, zbog isprava sa drugim prezimenom, sproveden u Podogricu radi daljih nadležnih radnji koje su ovlašćenje Specijalnog policijskog odeljena i SDT-a.

On je tada sproveden zbog sumnje na krivično delo kriminalno udruživanje.  Međutim dalji tok tog postupka nije poznat, a nadležni se o ovome za sada nisu zvanično oglasili, tako da zvanično nije pozanto da li u njegovom delovanju ima elemanta bića krivičnog dela.

Podsećamo, Memović je bio svedok saradnik u slučaju protiv Zijada  Turkovića, koji je osuđen na jedinstvenu kaznu dugotrajnog zatvora od 40 godina. Taj postupak se vodio u BiH, a kriminalna organizacija za koju se sumnja da je predvodio Turković je predstavljala jednu od jačih na Balkanu. 

Turković je proglašen krivim za krivično delo organizovani kriminal u vezi s krivičnim delima neovlašćeni promet opojnim drogama, razbojništvo, pokušaj ubistva, izazivanje opšte opasnosti, neovlašćšeni promet oružjem,pripremanje krivičnog dela ubistva, iznuda i pranje novca.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Dan

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike