Belivuk i Miljković nisu bili jedine mete u Tivtu: Isplivale prepiske osumnjičenih "Kad ne bude sa detetom - kidaj"

31.10.2021

15:26

0

"Ne pazi se i dolazi po dete u vrtić"

Belivuk i Miljković nisu bili jedine mete u Tivtu: Isplivale prepiske osumnjičenih "Kad ne bude sa detetom - kidaj"
Copyright Veljko Belivuk Foto: Printscreen

Proveravajući komunikaciju optuženih za planiranje likvidacije Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, istražitelji su došli do dokaza koji ukazuju na čvrstu sumnju da su oni planirali ubistvo još jedne osobe. 

Prema nezvaničnim saznanjima crnogorskih medija, radi se na utvrđivanju identiteta tog lica i prikupljanja dokaza u tom pravcu. Do ovog saznanja istražitelji su došli kada su u komunikacijama između dvojice navodnih pripadnika ove kriminalne grupe pronašli glasovnu poruku. U toj poruci jedan od njih daje uputstva drugome kako treba ubiti osobu, čiji identitet se još uvek ne zna, a rekao mu je i da ima saznanja da se radi o lakoj meti koja se ne čuva.

– Ne pazi se i dolazi po dete u vrtić – deo je glasovne poruke u kojoj jedan od saučesnika u planiranoj likvidaciji daje uputstva drugome kako da likvidira tog muškarca.

Između ostalog, govori mu i da će za to ubistvo dobiti pancir i oružje, te da sačeka kada meta ne bude sa detetom i da ga tada "kida".

Zbog planiranja ubistva Belivuka i Miljkovića, Specijalno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv Janka Vukadinovića, Radovana Stanišića, Milete Jovanovića, Almira Mujahodzića, Momčila Milića i Dušana Ivanovića. Osoba pod kodnim imenom Kamenko Kuč dobila je status svedoka saradnika. Navodno, on je trebalo da počini sve likvidacije.

Kao organizator kriminalne grupe označen je Vukadinović, koji je iz spuškog zatvora davao uputstva koga, kada i gde treba likvidirati. U nalozima koji su kontrolisani, njegov je otkriven pod imenom "Laufer". U jednoj od njegovih komunkacija sa drugim okrivljenim, on je davao direktna uputstva sada svedoku saradniku u ovom predmetu kodnog imena Kamenko Kuč, gde i kako počiniti ubistva. 

Miljković i Belivuk/Pink/Printscreen
 

On je dobio naređenja da Belivuka i Miljkovića ubije na aerodromu Tivat, prilikom šalterske overe avionskih karata kada krenu da izađu iz Crne Gore. Takođe, u tim porukama Laufer sugeriše svedoku saradniku da se adekvatno obuče i obaveštava ga da su mu obezbeđeni vozač i vozilo za izvršenje krivičnog dela. Takođe, Laufer svedoku saradniku saopštava da je kao mesto bjekstva nakon ubistava određena plaža Jaz, gde će zapaliti auto kojim će pobeći sa aerodroma i da će ga tamo čekati drugo vozilo za dalje bekstvo. Kada ga je obavestio kada dvojica Beograđana imaju let, poslao mu je i fotografiju Belivuka, uz napomenu da je on glavna meta, a da Miljkovića ubije ako mu "naleti na cev".

Vukotića traže zbog planiranja ubistava

Naknadnom istragom i na osnovu mera tajnog nadzora policija i Specijalno državno tužilaštvo došli su do saznanja da je navodni vođa "škaljarskog klana" Jovica Vukotić planirao ubistvo Belivuka i Miljkovića. Dvojica Beograđana bliski su prijatelji Radoja Zvicera koji je, prema poliicjskim evidencijama, jedan od vođa "kavačkog klana". Belivuk i Miljković trebalo je da budu ubijeni na aerodromu u Tivtu, upravo prilikom povratka iz posete Zviceru.

Jovan Vukotić/Printscreen/YouTube
 

Veštačenjem drugog telefona utvrđena je komunikacija Vukadinovića i svedoka saradnika. Laufer mu u jednoj od poruka poručuje: "Brate moj, ja nikoga nisam zaje*ao, neću ni tebe. Ako ćeš da odradimo, da to bude to. Crni te sutra vozi na štek, sa nikim ništa ne pričaj, doće ti vozač, čekaće te, odvoziće te, zapali kola i gas. Ja ću posle da te maknem, razdvojite se i to je to. Tamo ćeš sutra dobiti pare, za odelo i da imaš za trošak, i dobićeš, brate, pištolj sa 26 metaka, da pođeš negde da ispucaš, i na štek čekamo kad će se pojaviti njih dvojica na čekiranje karata. Uđeš, brate, u odelo iskusno, po metak im u glavu opališ, dva metka uvis, i crta, brate, nazad u auto, ovaj te čeka, i to je to, brate".

SDT zbog zaštite istrage ne može da odgovori

Iz Specijalnog državnog tužilaštva nisu mogli da odgovore na pitanja da li su utvrdili identitet lica koje su osumnjičeni navodno planirali da ubiju. Takođe, zbog tajnosti istrage, nisu naveli ni da li je o ovom slučaju formiran novi premdet i ko je na spisku osumnjičenih.

Prema nezvaničnim saznanjima, istražitelji imaju čvrtse sumnje ko bi mogao biti muškaarc čiju likvidaciju su navodno optuženi pripremali.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: DAN

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike