Ko će od njih da presudi Belivuku: Gera oslobodio Legiju, Natin sin Luku Bojovića, a Mira “zacepila” 240 godina za Tatona!

29.10.2021

15:19

0

Ko će od njih da presudi Belivuku: Gera oslobodio Legiju, Natin sin Luku Bojovića, a Mira “zacepila” 240 godina za Tatona!
Ilustracija - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Nakon što je optužnica stupila na pravnu snagu, pitanje svih pitanja u Specijalnom sudu ovih dana jeste koji će sudija suditi Veljku Belivuku i njegovoj kriminalnoj grupi za monstruozna ubistva za koja se terete.

Kako 24sedam saznaje, u igri da preuzmu predmet Velje Nevolje su, između ostalih, sudije Vladimir Mesarović, Dragomir Gerasimović, kao i sutkinja Mirjana Ilić.

Svi oni su do sada sudili neke od takovzanih velikih slučajeva i doneli presude koje su kasnije uglavnom i potvrđene pred Apelacionim sudom.

Vladimir Mesarović sin je nekadašnje sutkinje Specijalnog suda Nate Mesarović, koja je sudila optuženima za ubistvo premijera Srbije i osudila ih na maksimalne kazne od 40 godina zatvora. Najstrožu kaznu, prema tadašnjem krivičnom zakonu, izrekla je i nekadašnjim komandantima Jedinice za specijalne operacije Miloradu Ulemeku Legiji i Dušanu Maričiću Gumaru, kao i pripadniku te jedinice Zvezdanu Jovanoviću.

Iz Specijalnog suda otišla je na mesto predsednice Vrhovnog kasacionog suda i bila je nosilac čuvene reforme pravosuđa koja je ubrzo potom ocenjena kao neuspela.

S druge strane, njen sin Vladimir Mesarović sudio je pred Specijalnim sudom Luki Bojoviću za dva ubistva i četiri pokušaja ubistva i doneo oslobađaujuću presudu, koja je i potvrđena na višoj sudskoj istanci.

Printscreen/Mup/ATA Images
 

Zanimljivo je napomenuti da je pred istim sudom Milorad Ulemek Legija oslobođen u predmetu za pobunu JSO, a ovu odluku doneo je sudija Dragomir Gerasimović, čiji je otac bio dugogodišnji šef istrage tadašnjeg Okružnog suda u Beogradu.

Sudija Gerasimović je u predmet za suđenje bivšim pripadnicima JSO za oružanu pobunu 2001. godine, što je bilo ocenjeno kao uvod u atentat na predsednika Vlade, ušao usred procesa, nakon smene sudije Vladimira Vučinića.

Siguran 101 odsto

U jednom intervjuu rekao je da stoji iza odluke da članovi JSO nisu krivi za organizovanje oružane pobune.

-Sudio sam u okviru optužnice, ne mogu da izađem iz toga... Izneo sam zaključak da za delo koje se njima stavljalo na teret nema elemenata… Osim dokaza imamo i slobodno sudijsko uverenje. Siguran sam 101 odsto da smo pravilno doneli odluku.

Profimedia
 

Njihova koleginica Mirjana Ilić za ubistvo francuskog državljanina Brisa Tatona na Obilićevom vencu 2009. osudila je optužene na ukupno 240 godina robije, koje je, kasnije, Apelacioni sud prepolovio.

Ko će se od njih uhvatiti u koštac da sudi za monsutrozna ubistva koja se optuženima stavljaju na teret, i da sutra, ako se utvrdi da su krivi, po novom zakonu optuženima izrekne doživotnu kaznu zatvora, saznaće se uskoro.

Snimali kako ubijaju

Optužnica Specijlanog tužilaštva tereti Veljka Belivuka, Marka Miljkovića i još 31 osobu za pet stravičnih ubistava u takovaznoj kući strave u Ritopeku, u kojoj je pronađena i industrijska mašina za mlevenje mesa koja je, kako se navodi, služila za uništvanje tela njihovih svirepo ubijenih protivnika.

Istraga protiv ove kriminalne grupe vodi se i za ubistvo još najmanje dvojice mladića, koji se vode kao nestali, dok istovremeno crnogorsko Tužilaštvo za organizovani kriminal vodi istragu protiv Belivuka i Miljkovića za počinjena dva ubistva u Danilovgradu.

Kriminalna grupa Veljka Belivuka, okupljena u navijačku grupu “Principi” pohapšena je 4. februara ove godine na stadionu “Partizana”.

Veliki broj dokaza prikupljen je i dešifrovanjem njihovih “Skaj” telefona kojima su snimali svoje iskasapljene žrtve.

Preko ove aplikacije dogavarali su ubistva i hvalili se kad nekoga hladnokrvno likvidiraju, opisujući do detalja kako su to izveli.

BONUS

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike