Sud doneo novu odluku: Belivuku i njegovoj grupi produžen pritvor do 30 dana

23.10.2021

08:45

0

Autor: M. M.

Produžen pritvor kriminalnoj grupi

Sud doneo novu odluku: Belivuku i njegovoj grupi produžen pritvor do 30 dana
Veljko Belivuk uhapšen na stadionu Partizana - Copyright ATA Images/Antonio Ahel

Veljku Belivuku i njegovim saradnicima produžen je pritvor.

Naime, krivično vanpretresno veće Višeg suda u Beogradu, posebno odeljenje za organizovani kriminal je 22. oktobra 2021. godine, odlučujući po službenoj dužnosti o daljim razlozima za zadržavanje okrivljenih u pritvoru, prema okrivljenima V.B., M.M, M.B, M.B, S.L, N.J, V.D, D.T, N.S, N.Đ, N.L, M.A, V.G, A.V, M.T, F.I, Ž.K, B.K, V.G, A.Š, A.Š, M.S, M.L.S, A.D, A.S doneo rešenje kojim je prema okrivljenima produžio pritvor do 30 (trideset) dana.

Kako se navodi u saopštenju, okrivljenima V.B, M.M, M.B, M.B, S.L, N.J, V.D, D.T, N.S, N.Đ, N.L i M.A, produžuje se pritvor zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva, te ometanje postupka uticanjem na svedoke.

Pritvor im je produžen i zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo i jer je za krivična dela koja im se stavljaju na teret propisana kazna zatvora preko deset godina, a način izvršenja i težina posledica krivičnog dela doveli su do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka.

- Prema okrivljenima A.V, M.T, F.I, Ž.K, V.G, M.S, M.L.S, A.D i A.S zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva, zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo i jer je za krivična dela koja im se stavljaju na teret propisana kazna zatvora preko deset godina, a način izvršenja i težina posledica krivičnog dela doveli su do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka - dodaje se u saopštenju.

Kako se ističe, prema okrivljenima V.G, B.K, A.Š i A.Š pritvor je produžen zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva i zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo.

Podsetimo, optužnicom se okrivljenima stavlja na teret da su izvršili više krivičnih dela teško ubistvo, udruživanje radi vršenja krivičnih dela, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, krivično delo otmica, silovanje.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike