Inspektor Stolić, Slađan Konstantinović i pripadnik BIA ostaju iza rešetaka

22.10.2021

12:15

0

Autor: Mi. S.

Sumnja se da su prinudom pokušali da preuzmu ugostiteljski objekat od jednog Požarevljanina.

Inspektor Stolić, Slađan Konstantinović i pripadnik BIA ostaju iza rešetaka
Copyright Printscreen/YouTube

Viši sud u Požarevcu produžio je za još 30 dana pritvor suspendovanom inspektoru odeljenja za krvne i seksualne delikte SBPOK Božidaru Stoliću, pripadniku Bezbednosno-informativne agencije M.K. i Slađanu Konstantinoviću, koji su osumnjičeni za pokušaj prinude. Sumnja se da su prinudom pokušali da preuzmu ugostiteljski objekat od jednog Požarevljanina.

Pritvor im je juče produžio sudija za prethodni postupak, koji prema ovoj odluci može da traje do 20. novembra. Na ovu odluku oni i njihovi branioci imaju pravo da ulože žalbe krivičnom vanpretresnom veću suda. Uhapšeni su u akciji Uprave kriminalisticke policije, Sektora unutrašnje kontrole MUP-a i BIA prošlog meseca i protiv njih je istraga u toku.

Oni su, da podsetimo,  od 17. do 22. septembra nekoliko puta boravili u pomenutom ugostiteljskom objektu. Pokušali su, kako je saopštio MUP Srbije, da ga prinude da im proda ugostiteljski objekat za višestruko nižu vrednost u odnosu na stvarnu. Kad je vlasnik odbio oni su mu, kako se sumnja, saopštili da to više nije njegov ugostiteljski objekat već njihov.

Stolić je, kako smo ranije pisali, bio uhapšen i 12. juna zbog zloupotrebe službenog položaja u produženom trajanju, jer je navodno prenosio operativne informacije "kavačkom klanu".

U pritvoru je bio dva meseca, jer u roku od dva meseca nije podnet optužni predlog protiv njega u skraćenom postupku, pa mu je pritvor ukinut po sili zakona 6. avgusta.

Istragu u tom slučaju protiv njega počelo je Posebno odeljenje za suzbianje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, ali je u međuvremenu njegov slučaj preuzelo Tužilaštvo za organizovani kriminal.

Slađan Konstantinović, da podsetimo, rođeni je brat odbeglog pripadnika "zemunskog klana" Ninoslava Konstantinovića. O njemu se ništa ne zna od  ubistva premijera Srbije dr Zorana Ðinđića 2003. godine.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike